Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

11 Redenen waarom een Kamado beter is dan een traditionele BBQ-grill

Het is geen geheim dat de kamado-stijl van barbecueën de wereld stormenderhand verovert. Traditionele houtskool barbecues worden in het stof gelaten en mensen kiezen nu in plaats daarvan voor Kamado Joe barbeques. De vraag naar dit soort grills is zo groot dat fabrikanten zelfs met nieuwere versies zijn gekomen, zoals hybride kamado’s, ceder-kamado’s, raket kamado’s en nog veel meer. Het is vrij duidelijk dat we getuige zijn van een enorme verschuiving van traditioneel naar modern als het gaat om BBQ grills. In dit artikel leer je precies waarom een Kamado beter is dan een traditionele BBQ grill, en waarom het ook niet alleen om het uiterlijk gaat. Laten we eens een kijkje nemen…

 

Betere temperatuurregeling

Een van de eerste voordelen van een kamado grill is de ultieme controle over de temperatuur. Hoewel sommige traditionele BBQ’s temperatuurcontrole hebben, is het niet zo eenvoudig als een kamado grill inpluggen en een temperatuur kiezen. Traditionele BBQ’s werken op een houtskool of houtverbrandingssysteem, wat betekent dat ze meer hands-on zijn. Kamado grills, aan de andere kant, gebruiken een gecontroleerd elektrisch verwarmingssysteem dat een meer precieze temperatuurregeling mogelijk maakt. Bovendien kunt u op veel kamado grills een temperatuur en een timer instellen, zodat u niet voortdurend hoeft te controleren. Dit is vooral handig als u niet thuis bent om te grillen. U kunt een timer instellen, en elke keer terugkomen naar perfect gaar vlees.

 

Geen omkijken en geen flare-ups

Een van de grootste problemen met traditionele barbecues is de constante noodzaak om ze te verzorgen en het risico van flare-ups. Met een kamado grill is dit geen probleem. Kamado grills zijn ontworpen met een water gevulde basis die u in staat stelt om te vergeten over het verbranden van voedsel of het hebben van te vegen flare-ups tijdens het grillen proces. Eigenaars van een Kamado grill hoeven zich geen zorgen te maken over het constant bedruipen van het vlees of het controleren van de temperatuur omdat dit allemaal automatisch gaat. In feite zijn Kamado grills zo hands-off dat u ze zelfs zonder toezicht kunt laten staan. Ze zijn net zo makkelijk te gebruiken als een traditionele oven.

 

Een drogere grill-ervaring.

Traditionele BBQ’s, zoals we al hebben vermeld, geven veel warmte af en kunnen vaak resulteren in een meer “natte” grill ervaring. De kamado stijl van grillen, aan de andere kant, biedt een zeer droge ervaring. De hete lucht rond de grill zal helpen om uw vlees uit te drogen om een beter eindproduct te creëren. Als het op buiten koken aankomt, willen we allemaal een doorweekte ervaring vermijden, en dit is waarom een kamado grill een stuk droger is dan een traditionele BBQ. Het creëert een betere omgeving om die perfecte gegrilde steak of kipfilet te maken.

 

De smaak van het eten is beter.

De smaak van het eten op een kamado grill is gewoon beter. De gelijkmatige warmte in combinatie met de droge omgeving van een kamado grill zorgt voor een beter eindproduct. Het eten is gelijkmatiger gegaard en smaakt daardoor beter. Traditionele BBQ’s, aan de andere kant, hebben de neiging om zeer ongelijkmatig en inconsistent. Dit geldt ook voor de temperatuur, die vaak schommelt. Dit resulteert in voedsel dat minder gelijkmatig gaar is en daardoor minder aantrekkelijk smaakt.

 

Het is een stuk makkelijker schoon te maken.

Ook al biedt de kamado-grill een betere temperatuurregeling en drogere grillomstandigheden, het blijft een grill en moet worden schoongemaakt. Echter, het schoonmaken gaat een stuk makkelijker en sneller met een kamado grill dan met een traditionele BBQ grill. Veel kamado-stijl grills zijn makkelijker schoon te maken dan traditionele grills, simpelweg omdat je je handen niet vuil hoeft te maken om ze schoon te maken. U kunt de grill en het rooster gewoon met een doek afnemen. Traditionele grills vereisen daarentegen meer schoonmaakwerk. U moet het oppervlak van de grill schrobben, wat een rokerige, smerige aangelegenheid kan zijn.

 

Het ontwerp is mooi.

Veel traditionele barbecues hebben een erg retro ontwerp en zien er niet zo modern uit als kamado grills. Kamado-achtige grills zijn meestal gemaakt van keramiek of staal en zijn er in verschillende maten en vormen. Zo kunt u het ontwerp kiezen dat het beste in uw buitenruimte past. Traditionele barbecues zijn er in minder maten, vormen en designs.

 

Geen geur van verkoold vlees of rook in uw huis.

Een van de grootste nadelen van een traditionele BBQ-grill is de hoeveelheid rook die hij afgeeft en de geur van verkoold vlees die hij in uw huis achterlaat. Kamado-grills zijn meestal zeer luchtdicht en lekken niet veel rook. Dit betekent dat u geen rokerige lucht in uw huis ruikt. En omdat kamado grills meestal indirecte hitte gebruiken, is er minder risico dat het vlees verbrandt en een sterk verkoolde geur in uw huis achterlaat. Traditionele barbecues zijn daarentegen minder luchtdicht. Dit betekent dat er meer rook in huis lekt en dat u het meer zult ruiken.

 

Conclusie.

De kamado stijl van grillen is een hotter trend in de BBQ wereld. Traditionele BBQ’s worden achter zich gelaten omdat mensen kamado grills boven hen verkiezen. Dit komt omdat veel kamado grills een betere temperatuurcontrole bieden, geen tending en geen flare-ups, een drogere grill ervaring, de smaak van het eten is beter, het is een stuk makkelijker om achteraf schoon te maken, het ontwerp is mooi, geen geur van verkoold vlees of rook in uw huis en nog veel meer. Het is duidelijk dat kamado grills beter zijn dan traditionele BBQ’s.

https://www.bbqkopen.nl/producten/20/bastard-kamado-barbecue