Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

De schadelijke gevolgen van roken tegengaan

Roken, sommige mensen zijn er verslaafd aan en andere mensen zijn er vies van. Zeker voor de niet rokers kan het erg vervelend zijn wanneer mensen in de directe omgeving wel roken. Zij krijgen tevens ook te maken met de schadelijke stoffen die er vrij komen. Roken is dus niet alleen schadelijk voor de roker, maar ook voor zijn of haar omgeving. Maar waarom is roken nou eigenlijk zo ongezond?

De gevolgen van sigaretten en sigaren

Zowel sigaretten als sigaren bevatten over schadelijke stoffen. Het roken van deze producten heeft dan ook grote gevolgen. Daarbij wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de gevolgen voor binnen in het lichaam, en de gevolgen van het uiterlijk. Het gebit van rokers krijgt bijvoorbeeld te maken met de gevolgen. De tanden kunnen erg geel worden, en tevens kunnen ze gaan rotten. Tabak zorgt onder andere voor grote aanslag op de tanden en op het tandvlees. Gevolgen voor de gezondheid van de roker zijn onder andere longziekten zoals longkanker. Deze ziekten zij zo erg dat het de dood als gevolg kan hebben. Het is dan ook wel duidelijk dat roken enorm schadelijk is voor de gezondheid van mensen.

De elektronische sigaret

Na de grote gevolgen van het roken is er een nieuwe vervanger ontworpen, namelijk de elektronische sigaret, ook wel de elektrische sigaret of e-smoker genoemd. Deze sigaretten bevatten geen tabak en hebben daarom ook geen grote gevolgen voor de gezondheid. Het heeft geen gevolgen voor de gezondheid, en ook het uiterlijk hoeft er niet onder te lijden. Bij het elektrische roken wordt er gebruik gemaakt van speciaal ontworpen e-liquids. Dit zijn eigenlijk diverse soorten vloeistoffen met een smaakje. De damp van deze vloeistoffen worden geïnhaleerd bij het roken van de elektronische sigaret. Er wordt echter een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de normale sigaret en de elektronische sigaret omdat deze damp niet schadelijk is. Niet voor de roker, maar ook niet voor de omgeving. Ook een elektronische sigaret kopen? Bekijk eens het brede assortiment op het internet. Daarbij heb je de keuze uit allemaal verschillende smaken. Hier door wordt het roken zelfs nog lekker.

http://www.smokesmarter.nl/elektronische-sigaret-kopen