Een veilige trap voor avontuurlijke kinderen

Een trap kan een gevaarlijke plek vormen voor avontuurlijke kinderen. De trap is namelijk geen speelplek, maar hij moet wel vaak gebruikt worden door kinderen. Wees je dus bewust van de gevaren van een trap voor kinderen en lees de onderstaande tips door om te achterhalen of jouw trap al veilig genoeg is voor de kleintjes in huis.

Een ongevaarlijke trap betekent dat kinderen er met jouw begeleiding normaal van kunnen afdalen. Hierbij hebben zij dus misschien een hand van jou nodig of een stevige trapleuning, die hen steun biedt. Op die manier kunnen kleintjes minder snel uit balans raken en gekke bewegingen maken op de trap. Ook kun je vallen voorkomen door antislip strips te bevestigen op de traptreden of de kinderen met antislip sokken te laten lopen. Zo is de trap niet glad en kunnen de kinderen dus ook niet snel uitglijden. Verder kun je een kritische blik werpen op de Trap balustrade. De Balustrade beschikt namelijk over balusters, die voor kinderen niet te ver uit elkaar moeten staan. Kinderen kunnen voor de grap namelijk nog wel eens hun hoofd er tussen door steken en uitglijden. Wees deze ongevallen dus voor en werp er nog eens een tweede blik op. Kleintjes zijn zich namelijk niet bewust van de gevaren in de wereld en hebben jou nodig om ze sturing te bieden.

Begeleid jij jouw kinderen in alles wat ze doen en help jij ze de wereld te ontdekken? Wees je dan bewust van het gevaar in huis en maak van de trap een veilige plek. Kinderen zullen alleen het op en neer lopen al geweldig vinden en doen dit het liefst op een veilige manier. Heb je hulp nodig om de trap veilig te maken? Neem dan contact op met Lamiwood en laat je informeren door onze experts!

https://www.lamiwood.nl/