Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Gamestoel: kopen of niet kopen?

Gamen, voor veel mensen een hobby en voor sommige zelfs hun beroep. Met de opkomst van de technologie is gamen sterk geëvalueerd. Alles is mooier, sneller, uitgebreider en ook uitdagender. Het gamen zelf wordt alsmaar groter en de markt voor mensen die er van kunnen leven ook. Zo heb je professionele gamers die competitief games spelen tegen anderen om zo prijzengeld binnen te slepen, maar je hebt ook de gamers die zichzelf streamen terwijl ze gamen en hiermee geld verdienen. Misschien heb je hier wel eens naar gekeken en wat opvalt is dat ze eigenlijk allemaal op gamestoelen zitten. Aantrekkelijke stoelen, zou je zeggen. Maar wegen de voordelen ook daadwerkelijk op tegen de nadelen? In dit artikel gaan de voordelen en nadelen van een gamestoel besproken worden.

De voordelen

  • Goed voor lichaam
  • Comfort
  • Uiterlijk

Laten we beginnen met het bespreken van de voordelen. Allereerst op de lijst staat dat het goed voor je lichaam is. Gamestoelen hebben in de meeste gevallen een ergonomisch gevormde zit- en rugleuning. Deze vorming zorgt ervoor dat je geen klachten aan je lichaam krijgt, ondanks dat je de hele dag op je stoel stil zit. Bij excessief gebruik van (bureau)stoelen die geen ergonomische vormen hebben, kan dit op de langere termijn schadelijk zijn voor uw postuur.

Als tweede op de lijst hebben we staan ‘comfort’. Gamestoelen bieden een enorm comfort en dat is ook wel te zien. Vaak komen ze met een luxe uitrusting zoals hoofdkussens, rug kussens en een rugleuning waarin je heerlijk gevormd zit. Het verschilt per prijsklasse gamestoel wat uiteindelijke de extra opties zijn, maar de wat duurdere hebben zelfs verlengingen voor je benen, zodat je er zelfs op kan liggen. De gamestoelen zijn ooit bedacht door en voor de gamer. Hierdoor is er extra aandacht besteed aan het comfort, wetende dat gamers vaak lange periodes achter elkaar zitten.

Laatste op de lijst, maar zeker niet onbelangrijk is het uiterlijk van de gamestoelen. Van afstand zijn de gamestoelen al te onderscheiden van een gemiddelde bureaustoel. De gamestoelen hebben een unieke en erg aantrekkelijke bouw, vaak te herkennen aan het gebruik van kleur in de stoelen. De rugleuningen zijn stoer gevormd en zijn relatief hoog. De afwerkingen aan de zijkanten en het gebruik van matte kleuren in de stoel geeft het een stoer uiterlijk.

De nadelen

  • Prijzig
  • Groot

In het vorige kopje hebben we de voordelen van een gamestoel besproken. In dit kopje gaan we het hebben over de nadelen die een gamestoel heeft of kan hebben. Bovenaan genoemd staat ‘prijzig’. Gamestoelen zijn over het algemeen relatief prijzig. De stoelen zijn vaak luxe gebouwd en daarbij komt ook een hogere prijs kijken. Ook een instapmodel gamestoel zal je toch een flinke som geld kosten. De luxere uitgeruste gamestoelen lopen al gauw op in de honderden euro’s. Je moet het geld er dus wel echt voor overhebben. Wanneer jij denkt eigenlijk niet zó vaak op je bureaustoel te gaan zitten, dan kan het zijn dat het aanschaffen van zo’n dure stoel het niet waard is.

Een ander nadeel kan zijn dat de stoelen relatief groot zijn. De hoge rugleuning met bovenaan ook een hoofdsteun, zorgt ervoor dat de stoel niet erg compact is. De stoelen zijn vaak ook aan de brede kant, vanwege het soort ‘kuipje’ waar je in zit. Wanneer jij weinig ruimte op je kamer hebt, kan dit in je nadeel werken. De stoel zal niet gemakkelijk ergens opgeborgen kunnen worden.

Conclusie

Aangekomen bij de conclusie kunnen we zeggen dat de gamestoelen een mooie en goede aankoop kunnen zijn, mits je hier echt naar verlangd. Wanneer je het geld ervoor over hebt en denkt er veel gebruik van te gaan maken, dan kan een gamestoel kopen zeker een verstandige keuze zijn. Als jij minder fanatiek bent in het zitten op een bureaustoel, dan kan je beter kiezen voor een andere stoel. Maar al met al, gamestoel kopen of niet kopen: kopen!