Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Gerenoveerde kleedkamers weer in gebruik

De voetbalvereniging Elspeet rondde vrijdagavond 5 april de renovatie van de kleedkamers af. Hiermee heeft vv Elspeet het oudste gedeelte van de kleedkameraccommodatie volledig gerenoveerd. De openingshandeling werd, onder toeziend oog van uitgenodigde sponsoren, vrijwilligers en wethouder Edward van de Geest, verricht door vijf ereleden van vv Elspeet.

De renovatie is bij vv Elspeet zoveel mogelijk in eigen beheer gebeurd. Dat heeft veel inzet gevraagd van de diverse leden. Voorzitter Erik Hulleman roemde daarom ook de vele vrijwilligers (bijna 75) voor hun inzet en flexibiliteit tijdens de 4 maanden durende verbouwing. De eerste geluiden over de renovatie kwamen in 2011, waarna ook een inventarisatie plaatsvond en de begroting geregeld werd. Subsidies, van Broek Lohmanfonds en Rabobank, brachten naast de eigen middelen het plan steeds dichterbij. Daarbij werden alle materialen en uitbesteed werk zoveel mogelijk onder eigen sponsoren verdeeld na de gebruikelijke offertes.

Het plan was de renovatie al in februari af te ronden, maar de waterwatervoorziening ging bij het begin van de bouwwerkzaamheden stuk. Deze tegenvaller kost de vereniging niet alleen extra geld maar ook tijd in de strakke planning van de renovatie. Immers alles moest klaar in de winterstop omdat de vereniging de kleedkamers elke zaterdag in gebruik heeft. Na het uitzoeken, bestellen en plaatsen van de nieuwe warmwatervoorziening kwam de renovatie op gang. De 5 kleedkamers en massageruimte werden compleet gestript. Vloeren, wel 10 cm dik, werden met man en macht eruit gehakt, kozijnen van deuren en ramen eruit, de toiletten eruit en diverse wanden gesloopt. Daarna nieuwe wanden gezet, en deuren verplaatst waar nodig.

Riolering onder de vloer aangepast, net als de warmwatervoorziening en het elektra. De muren werden razendsnel gestukadoord want de tegelzetter moest alle vertrekken geheel betegelen. Echter was geen rekening gehouden met het drogen van de muren. De verwarming in het gebouw was gesloopt en de vrieskou en sneeuw buiten vertraagden het droogproces. Ondertussen werden vloerverwarming en mechanische afzuiging geïnstalleerd. De werkvloer gestort waarna ook de tegelzetter aan de gang kon. Hierna werd door veel vrijwilligers getimmerd en geschilderd waar nodig. Ook het sanitair, en inrichting gemonteerd waarna de enorme schoonmaakklus werd begonnen.

Twee vrijwilligers werden extra in het zonnetje, vanwege hun bijzondere inbreng in dit geheel. Wim Boonen voor het vele timmerwerk ondanks dat Boonen geen lid is van de voetbalclub. En Ronald Janssen die de gehele coördinatie van alle technische installaties voor zijn rekening nam.Met de nieuwste technieken zijn de kleedkamers natuurlijk energiezuinig. De automatische en energiezuinige verlichting zal zeker voorkomen dat verlichting onbedoeld blijft branden. Ook de aangelegde vloerverwarming, met isolering, is tot op het uur te regelen. De mechanische afzuiging zorgt voor een continu droge kleedkamer waardoor het schilder- en tegel werk vrij zal blijven van vocht en schimmelplekken.

Al met al een goed geslaagde renovatie. De spelers kunnen nu dus weer gebruik maken van de mooie vernieuwde kleedkamers.

http://www.tegelzetter-expres.nl