Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Entertainment

Kerstversieringen die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken

Het is weer die tijd van het jaar; de fonkelende lichtjes gaan aan in de winkels, warenhuizen spelen kerstliedjes in een loop, en er staat een griezelig standbeeld van de Kerstman in het winkelcentrum. Overal waar je kijkt, zijn er kerstversieringen te zien om dit seizoen onvergetelijk te maken. Als u op zoek bent naar nieuwe manieren om de kerstsfeer dit seizoen in uw huis te brengen, waarom dan niet wat handgemaakte decoraties toevoegen? In plaats van het kopen van dure strengen van lichten of knipsels uit de winkel, kunt u ze zelf maken met materialen die u waarschijnlijk al rond het huis hebt. Of u nu tijd hebt om iets groots of kleins te knutselen, wij hebben tal van doe-het-zelf-kerstdecoratie-ideeën die u in een middag in elkaar kunt zetten. Bekijk deze eenvoudige handleidingen nu, zodat uw huis klaar is voor de Kerstman als het december is.

 

Rode en groene krans

Een krans is een klassieke kerstversiering die voor elk seizoen kan worden hergebruikt. U kunt een rode en groene krans voor Kerstmis te maken, maar u kunt deze krans ook gebruiken om te versieren voor Valentijnsdag ook. Rode rozen zijn een traditionele bloem om deze tijd van het jaar weer te geven, maar ze kunnen erg duur zijn als ze gekocht worden bij een bloemist. Je kunt wat extra geld besparen door je eigen decoratieve rozen voor de krans te maken. Knip rood papier in de vorm van bloemblaadjes en schik ze net zoals je met een echte bloem zou doen. Gebruik voor het groen stroken groen papier of pluk bladeren uit de tuin.

 

Reuze zuurstok krans

Als rood en groen een beetje te cliché is naar jouw smaak, wat dacht je dan van een zuurstokkrans? Deze feestelijke decoratie is net zo makkelijk te maken als de rode en groene krans, maar heeft een unieke twist. Begin met het snijden van een grote cirkel uit een stuk karton. Je kunt een deksel van een potje gebruiken of een stuk papier dat je op een groter stuk karton plakt. Snijd vervolgens de cirkel doormidden en snijd de ruimte in het midden uit om een kegelvorm te maken. Knip nu verschillende stroken bruin papier uit en wikkel ze rond de kegel, waarbij je de uiteinden in het midden van de kegel stopt. Zodra de hele kegel bedekt is, breng je een beetje hete lijm aan aan de binnenkant van de opening van de kegel en druk je de kegel dicht. Nu is je zuurstokkrans klaar voor de feestdagen.

 

DIY kerstboom ornamenten

Dit is een van de beste kerstversieringen die je thuis kunt maken. Het is gemakkelijk om een grote partij kerstboomornamenten te maken en ze te gebruiken om het hele huis te versieren, of om ze weg te geven als cadeau aan vrienden en familie. U kunt traditionele ornamenten maken met verf of textielverf, of een nieuwe draai proberen door ornamenten te maken van stof, touw of papier. Een ornament gemaakt van touw zal bijvoorbeeld een probleem hebben om in de knoop te raken, maar het zal zeker de top van de kerstboom halen. Stoffen ornamenten zijn een uitstekende manier om oude shirts of stukken stof te hergebruiken, en het is nog beter als u de naam van de ontvanger erin kunt verwerken. Voor een persoonlijk tintje kunt u met textielverf de naam van de persoon op het ornament schrijven.

 

Reusachtige papieren sneeuwvlok

Een papieren sneeuwvlok is een klassieke kerstdecoratie die al tientallen jaren bestaat. Deze decoratie is prachtig als tafeldecoratie of vastgepind aan de muur als overhead decoratie. Om een reusachtige papieren sneeuwvlok te maken, heb je een stuk wit papier nodig dat iets groter is dan de grootte van een tafel. Knip een vorm uit het papier en laat een grote rand rond de randen van het papier. Vouw het papier dubbel tot een driehoek en knip langs de vouwlijn, zodat de twee zijden even lang zijn. Vouw het papier vervolgens open en teken met een potlood langs de randen. Je wilt twee driehoeken aan de buitenranden en één in het midden. Knip nu langs de lijnen om de drie verschillende vormen te maken. Als je grote papieren sneeuwvlok is uitgeknipt, kun je hem inkleuren met verf of stiften, of glitter toevoegen voor een sprankelend effect.

 

Verlichte kerstkandelaars

Kandelaars zijn een mooie decoratie voor de feestdagen, maar ze kunnen erg duur zijn om in de winkel te kopen. Je kunt gemakkelijk je eigen decoratieve kerstkandelaars maken met behulp van mason jars die je waarschijnlijk wel in huis hebt liggen. Begin met een kleine hoeveelheid water in de Mason pot, gevolgd door een paar druppels voedingskleurstof. Nu, voeg een waxinelichtje in de pot en plaats het ongeveer een meter afstand van een muur om te voorkomen dat de pot omvalt. Zo krijg je een mooi beeld dat je overal in de kamer kunt zien.

 

Gemakkelijk naai-loos kerstkussen

Bijna iedereen heeft wel een kussensloop in huis liggen, dus dat is het perfecte materiaal om een kerstkussen van te maken. Begin met het knippen van een stof met kerstthema in een rechthoek die groot genoeg is om rond het kussen te passen. Keer het kussen binnenstebuiten, leg de nieuwe stof op het kussen en zet de stof rond het kussen vast met een veiligheidsspeld. Keer het kussen ten slotte met de goede kant naar buiten en u hebt een feestelijk kerstkussen. Als je niet zo goed bent in naaien, vrees dan niet. Een van onze favoriete kerstdecoraties is de papieren kerststrik. Alles wat je nodig hebt is een stuk papier, een schaar en wat touw om een mooie versiering te maken voor in de boom of rond je huis. Begin met het vouwen van een papier in de helft, en vouw het dan opnieuw. Knip vervolgens langs de gevouwen rand om een driehoek te maken. Open vervolgens het papier en knip langs de middellijn om twee helften te maken. Bind de helften aan elkaar met een touwtje, en je hebt een prachtige papieren kerststrik die iedereen kan maken.

 

Inpakpapier kerststrikken

Inpakpapier is een geweldige cadeauverpakking, maar het kan ook worden gebruikt als een mooie kerstversiering. Begin met het knippen van een strook inpakpapier die een paar centimeter breed is en lang genoeg om de kamer rond te gaan. Knoop nu aan beide uiteinden van de strook een decoratief lint of touwtje en hang het aan de muur. Je kunt ook kleinere strikken maken door een kleinere strook inpakpapier te knippen en aan beide uiteinden een decoratief touwtje of lint te knopen. Strikjes van inpakpapier zijn geweldige decoraties voor op kantoor, vooral rond de feestdagen. U kunt de strikken langs de muur rijgen of over de bovenkant van de ruimteverdelers om een opvallende decoratie te maken. Ze zijn ook gemakkelijk te maken, kosteneffectief en geweldig voor zowel op kantoor als thuis.

 

Mistletoe krans

Maretak is een prachtige kamerplant die vaak als kerstdecoratie wordt gebruikt. U kunt de geest van Kerstmis in uw huis brengen door maretak binnenshuis te laten groeien. Om de maretak binnenshuis te brengen, moet u hem echter van buiten naar binnen verplaatsen. Een maretak krans is een mooie manier om de plant binnenshuis te houden en tegelijkertijd te decoreren voor de feestdagen. Begin met het vinden van een decoratieve bloemenkrans en verwijder de bloemen uit de krans. Plaats de maretakstekken in de krans en hang de krans aan een deur of raam. U kunt de maretak ook rechtstreeks in de grond planten en hem tijdens de wintermaanden naar binnen halen.

 

Conclusie

Wanneer de meeste mensen aan kerstversiering denken, denken ze aan het ophangen van kousen, klatergoud en lichtjes buiten hun huis. Ze denken niet aan de decoraties binnenshuis, maar het is net zo belangrijk om binnenshuis te versieren als om buitenshuis te versieren. Eenvoudige DIY kerstversiering ideeën kunnen u helpen om de kerstsfeer in uw huis, zodat uw familie heeft een onvergetelijke vakantie seizoen. Deze eenvoudige decoratie-ideeën kunnen in slechts een paar uur worden uitgevoerd, dus er is geen reden om het versieren van uw huis voor de feestdagen uit te stellen. Als je meer opzoek bent naar het kopen van decoratie raden wij je aan om een Lemax kerstdorp te kopen.

https://www.eurofleur.nl/kerst-lemax-huisjes

Gerelateerde artikelen

De impact van robots op productiviteit en werkgelegenheid: robot museum Amsterdam

Hoe werkt een shisha?

Wat een silent disco party zo cool maakt!