Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Kosten voor schilderwerk en tips om geld te besparen

Met een goed schilderwerk kun je een woning of een bedrijfspand laten stralen. Schilderwerk is erg belangrijk als het gaat om het bijdragen aan een prettige sfeer. Naast de sfeer levert het ook goede bescherming tegen slijtage en vocht. Een beschermende laag zorgt er natuurlijk voor dat de onderliggende materialen niet beschadigd worden. Vooral voor hout is schilderwerk belangrijk doordat het beschermd moet worden tegen vocht om schimmel te voorkomen.

De kosten van schilderwerk

Schilderwerk wordt meestal bekostigd met een uurtarief. Opdrachten die veel tijd vereisen zullen in totaal dus meer kosten dan kleinere opdrachten. De kosten van het schilderwerk hangt dus af van hoe groot de opdracht is. Er kan veel verschil zitten in het uurtarief van schilders. Er is al een schilder te krijgen die het werk doet voor 15 euro per uur. Maar er zijn ook schilders die het werk voor 45 euro per uur doen. Wanneer je voor een schilder kiest die 45 euro per uur rekent, kun je er daarentegen wel vanuit gaan dat je schilderwerk van hoge kwaliteit krijgt. De kosten hangen dus af van de afweging tussen kwaliteit die jij van het schilderwerk verwacht en wat je ervoor over hebt. Naast het uurtarief moet er ook rekening gehouden worden met het materiaal dat gebruikt moet worden. Een duurdere verf zal de kosten van schilderwerk dus verhogen. Om de totale kosten te berekenen moet er rekening worden gehouden met de geschatte werkuren en de totale kosten aan materiaal.

Onderhandelen met de schilder

Om invloed te hebben op de prijs is het soms mogelijk om te onderhandelen over de prijs met de schilder. Voor grotere klussen kun je bijvoorbeeld korting vragen bij de schilder. Het is handig om een aantal onderhandelingstechnieken paraat te hebben om korting te kunnen krijgen op de prijs.

Voorbereidingen klaarleggen

Je kunt vaak korting krijgen op schilderwerk wanneer je zelf een aantal voorbereidingen doet voor de schilder zodat hij makkelijker zijn werk kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het klaarleggen van stapladders op moeilijk bereikbare plekken. Zo hoeft de schilder zelf minder moeite te doen om bij moeilijk bereikbare plekken te komen. Het hebben van kwasten en rollers kunnen ook ervoor zorgen dat de uiteindelijke kosten worden verminderd. Je kunt ook denken aan bijvoorbeeld het regelen van een gratis parkeerplaats. De parkeerkosten worden meestal verrekend in de totale kosten van het hele schilderwerk.

https://www.rensinkbv.nl/diensten/schilderwerk/

Gerelateerde artikelen

De mooiste badkamer van Brabant in een enorme showroom

Kozijnen deuren prijzen

Minder huidirritaties en minder kalk met Waterontharder van Gorodal