Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Metaal oorsprong

Waar komt metaal vandaan? Dat is een grote vraag: metaal komt uit de aarde. Soms bevindt het zich vlak bij de oppervlakte, soms zit het dieper. De hele kern van de aarde bestaat uit metaal – die enorme klomp die het hart van onze planeet vormt, bestaat voor het overgrote gedeelte uit ijzer. Denk je aan metaal, dan denk je aan goud, zilver, ijzer. Maar ook aan zaken als brons: brons komt in de natuur niet voor. Brons is namelijk een legering: het bestaat uit twee natuurlijke metalen – koper en tin. Zo is ook het fantastische metaal staal een legering. Het is een menselijke uitvinding. Natrium is ook een metaal, ook al verwacht je dat niet. Het menselijk lichaam haalt ook voedingsstoffen uit metaal. Maar metaal is natuurlijk vooral bekend van de bouw. In de prehistorie werd het gebruikt voor gereedschap en messen. Later werden er ook hele harnassen van metaal gemaakt. Metaal is dus van alle tijden. Op zoek naar de ideale metalen toepassing: naar Metaal op Maat? Je vindt het bij Van Veen Metal Products.

Metaal is super veelzijdig

Het fijne van metaal is dat je er alle kanten mee op kan. Kijk maar eens om je heen: hoeveel van de gebruiksvoorwerpen om je heen zijn van metaal gemaakt, of hebben metaal in zich? Of het nu de lepel is waarmee je ’s ochtend yoghurt en ontbijtgranen naar binnen werkt, of de binnenkant van je PC is: metaal is overal. Metaal geleidt: zonder metaal in de muren geen elektriciteit. Eén van de handigste metalen is Roestvrijstaal – staal dat een bijzondere behandeling heeft ondergaan om het tegen roest bestand te maken. Dit metaal erodeert niet en is uitermate sterk. Denk je aan Oldtimers? Dan denk je aan bumperkappen van Chroom.

Metaalbewerkingen

Metaal kan worden gegoten, maar ook allerlei chemische behandelingen ondergaan om het nog duurzamer te maken. Zo kan metaal geborsteld worden (veelal voor de sier), maar ook worden geklopt, gedraaid, verspaand. Raadpleeg een specialist, zoals bovenstaand bedrijf, om meer over de uitgebreide mogelijkheden te weten komen. En ja… Mogelijkheden zijn er in overvloed. Het fijne van metaal is dat het ook uitstekend gerecycled kan worden. Vaak hoeft het alleen maar even omgegoten en verontreinigd te worden voor je er weer mee aan de slag kunt.

Allerlei soorten onderdelen

Metaalbewerking kan voor tal van toepassingen plaatsvinden. Soms is het de bewerking van een enkel onderdeel, soms wordt er massaal geproduceerd. Dankzij mallen en gietvormen kan metaal in haast ongelimiteerde vormen worden geproduceerd. Met andere woorden: de mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt. Er zit altijd wel een geschikte toepassing bij voor jouw project.