Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Tips voor een hypotheek afsluiten

Het kopen van een huis is een grote investering. Meestal heb je zelf niet genoeg geld om het geld voor een woning direct over te maken. Een goede oplossing hiervoor is het gebruiken van een hypotheek. Met een hypotheek kun je als het ware geld lenen met de woning als onderpand zodat je toch de woning kan betalen zonder het geld ervoor te hebben. Daarnaast hoef je de hypotheek meestal na 30 jaar pas weer terug te betalen. Met een hypotheek is het dus mogelijk om een grote hoeveelheid geld over een lange termijn terug te betalen.

Vragen om hypotheekadvies

Ten eerste is het belangrijk om advies te vragen van een expert. Een expert kan jouw situatie analyseren en je vervolgens vertellen of het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten voor jouw situatie. Daarnaast kun je tips krijgen over hoe je de kans van een hypotheek kan vergroten en wat je kunt verwachten van de hypotheek. Je kunt bijvoorbeeld hypotheekadvies bij Wunderink krijgen om een goede indicatie te krijgen van wat je kunt verwachten bij jouw situatie.

Bepaal de soort hypotheek die je wil afsluiten

Er zijn twee veelgebruikte soorten hypotheken die je kan afsluiten. Ten eerste is er de annuïteitenhypotheek. Bij deze hypotheek zul je ieder jaar hetzelfde bedrag betalen. Dit bedrag is opgedeeld in rente en aflossing. Omdat het bedrag ieder jaar hetzelfde is, weet je precies zonder iets uit te rekenen hoeveel je ieder jaar kwijt bent aan de hypotheek. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Een andere vorm die vaak gebruikt wordt is de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek zal iedere periode het totale bedrag dalen. De aflossing is iedere periode hetzelfde, maar het bedrag aan rente zal iedere periode dalen. Dit komt doordat de rente over een kleiner bedrag berekend wordt. Een nadeel hiervan is dat je vooral in het begin een flink bedrag aan de hypotheek moet overdragen. Welke hypotheek je moet kiezen hangt af van de voorkeur of je in totaal minder wil betalen of in het begin minder wil betalen.

Zorg voor een stabiel inkomen

Een stabiel inkomen is erg belangrijk voor iedere soort lening. Door een stabiel inkomen is het risico lager dat je niet in staat bent om het geld terug te betalen. Je moet ervoor zorgen dat het risico van jou zo laag mogelijk wordt. Een lager risico zorgt er daarnaast voor dat je een groter bedrag kan lenen voor minder rente.