Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Marketing

Verschillende typen backlinks

Door jouw website bovenaan Google te krijgen, zullen mensen nog sneller naar jouw website geleid. Om te erachter te komen welke websites goed zijn, kijkt Google naar hoeveel andere websites er naar jouw eigen website linken. Wanneer veel websites naar jouw website verwijzen, wordt jouw website gezien als een website dat hoge kwaliteit levert. Om meer links van andere websites te generen, maken vele websites gebruik van linkbuilding. Wil jij jouw website nou nog hoger op Google laten verschijnen, dan kun je in Deventer met linkbuilding worden geholpen. In dit artikel kom je meer te weten over de backlinks die worden gecreëerd met linkbuilding.

Het nut van backlinks

Linkbuilding is een methode die vaak wordt gebruikt om de autoriteit van websites te vergroten. Met behulp van linkbuilding worden links, ook wel “backlinks,” gemaakt die vanaf een externe website naar jouw eigen website leiden. Zoekmachines, zoals Google en Bing, kijken vervolgens naar verschillende aspecten van de backlink, zoals de pagina’s waar de link op staat, de relevantie van de website waar de link op staat en jouw eigen website. Op deze manier bepaald de desbetreffende zoekmachine hoe hoog jouw website over het algemeen scoort en op welke hoogte deze in zoeklijsten van de zoekmachine verschijnt.

Soorten backlinks

Backlinks bevatten voornamelijk een unieke HTML-code, die exact aangeeft wat voor soort backlink er wordt gebruikt. Er zijn drie verschillende soorten backlinks.

  • Rel=”nofollow”: backlinks die rel=”nofollow” in hun code bevatten krijgen geen autoriteit toegekend door zoekmachines, omdat de zoekmachines hieruit kunnen aflezen dat zij de link niet hoeven te volgen. De backlinks zijn dus niet geschikt voor gebruik als je de autoriteit van je website wilt vergroten.
  • Rel=”ugc”: backlinks met rel=”ugc” in hun code geven aan dat de backlink door user-generated content wordt verkregen. Dit houdt in dat de link naar jouw website door een gebruiker op bijvoorbeeld een blog of forum post wordt geplaatst. Deze code dient als een betere manier voor zoekmachines om te bepalen welke waarde er aan jouw website wordt toegekend en dus ook hoe hoog deze in de zoekresultaten lijst verschijnt.

Rel=”sponsored”: backlinks die rel=”sponsored” in hun code geven aan de links in advertenties worden gebruikt. Deze manier van linkbuilding is door Google bedacht om meer grip te krijgen op backlinks in advertenties. Deze links kunnen op deze manier sneller worden verkregen, waardoor Google de autoriteit van website direct kan bepalen. 

https://reputatiemarketeers.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoogste energielabel door nieuwe technologie elektrische boilers

Stijlen en uitvoeringen van poorten voor de oprit in

Koopwijzer voor de beste kantoorkast