Verschillende werkvelden fotografie

Door de opkomst van sociale media is het voor de hobby fotograaf mogelijk om zijn foto’s te delen met het publiek. Dit kan voor mooie kiekjes zorgen. Als deze foto’s erg in de smaak vallen dan is er zelfs een mogelijkheid dat de fotograaf van dat account van zijn hobby zijn werk kan maken. Mede door de komst van reclame op instagram is het voor bedrijven ook aantrekkelijk geworden om bepaalde gebruikers met veel volgers te sponsoren. Zo zou de gebruiker het product van de sponsor kunnen promoten en in ruil daarvoor een vergoeding krijgen. De opbrengsten zijn verschillend, het ligt namelijk ook aan hoeveel volgers het account heeft en hoe actief de gebruiker is.

Zo zijn er ook instagram accounts die events fotograferen, dit is niet alleen voor instagram fotografen maar ook voor normale fotograven een leuke baan. Event fotografie is een brede opvatting van fotografie in de zin van events, zo zou een fotograaf foto’s kunnen schieten op festivals maar ook op zakelijke events. Waardoor er veel variatie is in werk. Zo zijn er ook per stad veel events, tijdens deze events is het wel zo leuk dat er een aantal foto’s worden gemaakt voor op de website of op de sociale media. Een event photographer Amsterdam maakt vaak alleen foto’s van events in Amsterdam en omstreken. Wel beperkt een fotograaf zo zijn werkveld, maar Amsterdam is een grote stad waar vaak altijd wel iets te fotograferen valt.

Door de verscheidenheid aan personen die in Amsterdam wonen is ook een verscheidenheid aan events. Zo heeft de fotograaf ook variatie op het gebied van feesten en events. Een fotograaf op je evenement is dus altijd zeer handig. Zo kunnen de foto’s de geslaagde dag terug brengen en geven deze mogelijkheid om anderen ook enthousiast te maken over een bepaald event, hierdoor het volgende event nog beter kan verlopen.

                              

http://www.remydeklein.com/