Voor een Liebherr Koel/vrieskast ga je naar Koelen & Vriezen

Liebherr Koel/vrieskast

Een Liebherr Koel/vrieskast heb je in diverse combinaties waarbij van A+ tot A+++ tot de mogelijkheden behoort. Het assortiment van Liebherr is dusdanig uitgebreid dat het verstandig is om advies in te winnen bij een specialist zoals Koelen & Vriezen. Deze organisatie verkoopt in Nederland alleen maar Liebherr. Door zich hierin te specialiseren is men in staat om u het juiste advies te geven. Daarnaast hebben de collega’s van de wijnafdeling (Cavepromotor) ook verstand van wijnklimaatkasten. Alleen in Nederland verkoopt Koelen & Vriezen koel- en vriesapparatuur. Hierbij wordt rekening gehouden met het grillige weer en daarom ontvangt bij de aanschaf van een nieuwe koel/vrieskast ook een overspanningbeveiliger. Het is is vaak lastig, zeker bij een inbouw koel/vrieskast om de sterker uit het stopcontact te halen bij naderend onweer. Daarbij is het zo dat het niet wenselijk is, omdat uw bederfelijke goederen er niet beter van worden. U kunt uw apparatuur in het stopcontact laten zitten zonder dat dit een direct nadelig effect heeft op uw apparatuur. Daarbij is het zo dat de apparatuur ook verzekerd is met de Koelen & Vriezen geleverde overspanning beveiliging.

Het kenmerkende voor koel/vrieskast is dat je één thermostaat hebt waarmee je zowel de koeling als het vriesgedeelte regelt. Wil je een meer geavanceerde oplossing, dan moet je denken aan koel/vriescombinatie. Deze heeft twee apart werkende thermostaten. Het voordeel is dat je koel en vriesgedeelte apart kunt in- of uitschakelen. Stel je gaat op vakantie, dan wens het koeldeel wellicht uit te schakelen. Veel mensen zetten dan hun koelkast deur open. Maar in het diepvriesdeel liggen nog diepgevroren goederen, dan is het wenselijk dat het vriesgedeelte blijft draaien. Een koel/vrieskast heeft standaard het vriesvak boven in de kast zitten en het koelgedeelte aan de onderzijde. Dit kan ook anders, maar dan moet u meer aan een koel/vriescombinatie denken. Daarin is het mogelijk een om het vriesgedeelte aan de onderzijde te hebben, omdat het koelgedeelte veel vaker open gaat dan het vriesgedeelte. Hierdoor moet je niet buigen, maar kun je rechtopstaand is pakken uit het koelgedeelte. Een koel/vriescombinatie waarbij het vriesvak aan de onderzijde zit wordt in vakjargon een ‘upside down’ genoemd.

Liebher koel/vrieskasten zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. De energiebesparing wordt vaak gerealiseerd door de dikke isolatie in de kast. Ongeacht of het om een vrijstaande of inbouwkast gaat.

Wilt u alle koel- en vrieskasten van Liebherr in Nederland zien, dan kunt u deze tijdens kantooruren bekijken in de showroom van Liebherr te Uithoorn.