Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

Zo kiest u de beste wasstraat uit

Op zoek naar een geschikte wasstraat? Denk je aan de wasstraat, dan denk je aan een simpel alternatief voor het zelf wassen van je auto. In plaats van de auto zelf te wassen, laat je dit door automatische borstels doen. Toch mag je best kritisch op je keuze wasstraat zijn, want niet alle wasstraten zijn even goed. In dit korte artikel bespreken we welk type wasstraat ideaal is en welke je het beste kunt vermijden. Ben je woonachtig in Almelo of regio? Dan zou je zeker eens een bezoekje kunnen brengen aan Washin Almelo. Kritisch zijn op je keuze wasstraat is best toegestaan. Zoals met alle dienstverleners geldt dat ze niet allemaal even goed zijn.

Blijf kritisch op je keuze wasstraat

Meestal zie je aan de buitenzijde al of een wasstraat van hoge kwaliteit is of niet. Een vies of onverzorgd ogende wasstraat kun je het beste overslaan. Rij dus niet zomaar de eerste de beste wasstraat binnen, maar verricht van tevoren een kort overzicht. Op het internet kun je uitgebreide informatie over de meeste wasstraten vinden. Ook vind je hier de beoordelingen van elke wasstraat terug. Slechte reviews zijn een indicatie dat je de wasstraat beter kunt overslaan.

Wat zijn “rode vlaggen”?

Als een wasstraat één of meerdere “rode vlaggen” heeft, kun je hem beter vermijden. Is de wasstraat vies of oogt hij onverzorgd? Dat is een slecht teken. Als de installatie zelf (ernstige) roestplekken heeft, dan wil je de borstels liever niet op de verflaag van je auto hebben. Je kunt het beste wasstraten die gebruik maken van nylon borstels vermijden. Nylon kan tot krasjes leiden. Nylon werd vroeger veel toegepast. Tegenwoordig zie je het met name bij wasstraten die verouderd zijn. Kies bij voorkeur voor rollers van foamslieren en microvezel.

Kies voor osmosewater

Ben je bekend met osmosewater? Dit is water dat uitgebreid gefiltreerd is. Alle bacteriën, mineralen en al het vuil zijn zorgvuldig weggefilter. Eem andere naam voor osmosewater is “vlekvrij” water. Als dit water opdroogt, zie je namelijk geen hinderlijke vlekken meer op lak. Kies je voor kalkhoudend water (zoals het water dat uit de kraan komt), dan heb je wel kans op vlekken.

Verschillende wasprogramma’s

Bij de huidige generatie automatische wasstraten kun je uit meerdere wasprogramma’s kiezen. “Waxing” en “Polishing” (polijsten) maken vaak onderdeel uit van het duurste programma, maar hou er rekening mee dat dit niet bij iedere wasbeurt nodig is. Je hoeft maar eens in de vier wasbeurten een grondige wax- en polijstbeurt uit te laten voeren.

Gerelateerde artikelen

Achteruitrijcamera positioneren op moeilijkere voertuigen

Het inkopen van een auto anno 2020

De beste hulp bij het aanleren van motortheorie krijg je bij Gelijk Geslaagd