Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Zonnecellen

Zonlicht is in meerdere opzichten voor ons leven cruciaal. Zonder de zon is leven überhaupt niet mogelijk maar daarnaast is zonlicht ook cruciaal voor ons met betrekking tot de aanmaak van vitamine. Deze vitamine is vervolgens weer cruciaal voor ons immuunsysteem. Het is daarom niet voor niets dat er in de wintermaanden veel meer vitamine d supplementen worden besteld bij webwinkels zoals topvitamins.nl. Maar zonlicht wordt de laatste decennia ook veelvuldig gebruikt om energie mee op wekken, denk maar is aan de vele zonnepanelen op de daken van huizen. Nu wordt deze technologie ook gebruikt met betrekking tot elektronica.

Recentelijk heeft het Japanse technologiebedrijf Kyocera namelijk tijdens een congres in Barcelona een nieuwe smartphone gepresenteerd die zichzelf kan opladen door middel van zonlicht: de Torque SKT01. Nu is het niet zo dat je door de telefoon een uurtje in de zon te leggen je een volledig opgeladen telefoon weer terug hebt maar de standby-tijd van de telefoon kan wel aanzienlijk worden verlengd door middel van deze technologie. De critici menen echter wel dat de beeldkwaliteit van de telefoon drastisch omlaag is gegaan. Op het beeldscherm van de telefoon is namelijk een transparante laag opgenomen die zo’n 90 procent van het zonlicht doorlaat. Vervolgens wordt dit zonlicht door bepaalde cellen weer omgezet in elektriciteit voor de batterij.

Het is dus nog afwachten of deze ontwikkelde telefoon ook direct een daverend succes zal worden. Toch wordt er met deze telefoon zeker een poging ondernomen om wat te doen aan een probleem wat veel consumenten al jaren stoort. De telefoons zijn namelijk in de loop van de jaren alleen maar beter en beter geworden maar de batterijen zijn niet zo snel mee ontwikkeld. Dit heeft als gevolg dat telefoons bij intensief gebruik al weer snel leeg zijn. De telefoon die zich automatisch oplaadt door middel van zonlicht is dus zeker een interessante telefoon voor de meeste mensen.

http://www.topvitamins.nl/