Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Campingbedjes vs. Slaapmatjes: Welke is geschikt voor mij?

De keuze tussen campingbedjes en slaapmatjes hangt af van hoe je gaat reizen. Bedenk hoe je je slaapsysteem gaat gebruiken en bekijk de onderstaande opties.

Campingbedjes

Campingbedjes brengen je hoger dan de grond en zorgen voor een zachtere nachtrust. Ze helpen ook voorkomen dat de koude grond je afkoelt terwijl je slaapt.

Ze bieden ook een veel grotere slaapruimte. Daardoor is het minder waarschijnlijk dat je er midden in de nacht vanaf rolt. Maar veldbedden zijn vaak zwaar en veel omvangrijker dan slaapkussens. Dit maakt de meeste van hen minder dan ideaal voor draagbaar gebruik.

Voor mensen die slechts op korte afstand van hun auto slapen, zijn campingbedjes een goede keuze. Omdat zij hun bedje niet ver hoeven te slepen, zijn het extra gewicht en de omvang niet zo’n probleem.

In dit geval zijn comfort en opzetgemak de belangrijkste punten van zorg. Omdat een camping bedje het gemiddelde bed beter benaderen, zijn ze meestal comfortabeler dan slaapkussens.

Slaapmatjes

Slaapmatjes zijn veel lichter en beter samendrukbaar dan wiegjes. Ze zijn doorgaans ook zachter dan wiegjes zonder geïntegreerde demping.

Ze vereisen echter wel dat je op de grond slaapt. Dit stelt jou bloot aan de hardheid van de grond en kan kou van de grond overbrengen naar je slaapzak.

Omdat rugzaktoeristen tijdens hun trektocht al hun uitrusting moeten meenemen, zijn gewicht en pakmaat belangrijke overwegingen. Veel backpackers zijn bereid het extra comfort van een campingbedje op te offeren voor de lichtere en beter draagbare slaapkussens.

Veel pads zijn ook ontworpen om enkele van de voorzieningen die wiegen bieden toe te voegen. Geïsoleerde pads zijn gebouwd voor kamperen bij koud weer. De isolatie in het kussen absorbeert een deel van de kou die van de grond komt en voorkomt dat de warmte uit jouw slaapzak verdwijnt.

Opblaasbare slaapkussens houden je van de grond en laten je slapen op een kussen. Deze zijn zachter dan campingbedjes zonder kussen, maar zijn meestal luider, omdat het lichtgewicht materiaal een krakend geluid kan maken als je erop beweegt. De meest voorkomende beschrijving is dat het is alsof je op een zak chips slaapt.

Campingbedjes en slaapzakken

Als luxe het doel is en gewicht geen optie, dan is een Deryan peuter campingbedje met een slaapmat de beste oplossing. Een campingbedje in combinatie met een schuimrubberen slaapmat biedt het beste van twee werelden.

 

De Aeromoov reisbed tilt je van de grond en geeft je een grotere ruimte om te slapen, terwijl het matje een goede hoeveelheid zachtheid toevoegt. Het is vergelijkbaar met de functie van de boxspring en de matras van jouw bed thuis.

Sommige bedrijven bieden pads aan die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde ledikanten. Dit zorgt ervoor dat jouw onderlegger perfect bij je ledikant past. Sommige hebben ook bevestigingssystemen om het matje aan het bedje te bevestigen, zodat het niet kan verschuiven of wegglijden terwijl je slaapt.

Wat is het meest comfortabele campingbedje?

Comfortabel is een subjectieve term. Het kan van veel dingen afhangen, zoals hoe stevig of zacht je je slaapplaats verkiest, en of je op je rug of op je zij slaapt.

De meest gehoorde klacht over buiten kamperen is hoe stevig de slaapsystemen zijn, dus een campingbedje met wat kussen is ideaal. 

 

https://www.uwbeste.nl/aanbiedingen/campingbedje-kopen-hou-rekening-met-deze-3-factoren/