Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

DIY stenen barbecue: Een stap-voor-stap handleiding voor het maken van uw eigen BBQ Pit.

De geur van vers gekookt eten op de grill is een van de grootste geneugten van de zomer. Of het nu gaat om hamburgers en hotdogs, steaks en zeevruchten, of gewoon geroosterde groenten, er gaat niets boven de smaak van gegrild eten. Maar waarom zou je je beperken tot in de winkel gekochte grills? Met een paar benodigdheden en wat basisvaardigheden kun je je eigen gemetselde barbecueput maken in je achtertuin. Het is een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van het proces om je eigen grill te maken. Deze gids helpt u daarbij. Met een paar eenvoudige stappen en wat tips onderweg, heb je binnenkort je eigen gemetselde barbecueput waarmee je heerlijke maaltijden voor familie en vrienden kunt bereiden. Aan de slag dus!

 

 

Introductie

Voor velen is koken op een grill het hele jaar door een activiteit. Er is echter iets speciaals aan koken met een grill in de zomer. Misschien is het dat de activiteit van het grillen vrienden en familie in staat stelt zich rond de keuken te verzamelen en te delen in de ervaring. Het kan een geweldige manier zijn om herinneringen op te bouwen met geliefden en een gemeenschapsgevoel te creëren. Wat uw redenen ook zijn om uw eigen DIY stenen barbecueput te willen bouwen, het is een geweldig project voor de achtertuin waar u nog jaren van kunt genieten. Er zijn veel redenen om je eigen barbecue pit te bouwen, of je nu geld wilt besparen of gewoon iets unieks wilt bouwen. Stenen barbecue putten zijn bijzonder aantrekkelijk opties voor veel mensen, omdat ze zorgen voor een hoog niveau van maatwerk en kan worden ontworpen in veel verschillende manieren. Vanuit een puur functioneel perspectief, bakstenen barbecue putten zijn ook goed geschikt voor de meeste achtertuin instellingen. Ze zijn duurzaam, aantrekkelijk, en gemakkelijk om mee te werken, waardoor ze een geweldige keuze voor huiseigenaren en grill meesters van alle soorten.

 

Benodigdheden verzamelen

Bij het ontwerpen van uw barbecue pit, de eerste stap is het verzamelen van de benodigdheden die u nodig hebt om het te bouwen. Je hebt een paar verschillende soorten materialen nodig, waaronder bakstenen, mortel en zand. U hebt ook een troffel nodig om de mortel te mengen, een metselzaag om de bakstenen te snijden, en een voorhamer of ander gereedschap om de bakstenen op hun plaats te slaan. U kunt ook overwegen om bakstenen met kleur te kopen, waardoor uw barbecue opvalt en er decoratiever uitziet. Naast bakstenen moet u ook vuurstenen aanschaffen. Vuurstenen worden vaak gebruikt in barbecueputten voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van hun duurzaamheid en het vermogen om hoge temperaturen te weerstaan.

 

Planning van de kuil

Na het verzamelen van benodigdheden is de volgende stap het plannen van je barbecueput. Er zijn een paar verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van je barbecue. Ten eerste, let op de afmetingen van je achtertuin. Een goede barbecueput past comfortabel in je achtertuin. Een te grote barbecue pit zal te veel ruimte innemen, terwijl een te kleine moeilijk te gebruiken zal zijn. Je moet ook rekening houden met de plaatsing van je barbecue. Waar plaats je hem in je achtertuin? Past hij bij de esthetiek van uw achtertuin? U kunt ook de vorm van uw barbecuepit plannen. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige vorm, maar u kunt ook een ronde of vierkante vorm maken. U kunt ook wat rondingen toevoegen om uw barbecue interessanter te maken.

 

De fundering leggen

Nadat je je pit hebt gepland, is de volgende stap het leggen van de fundering. Het eerste wat je moet doen is de grond waar je de barbecueput gaat bouwen egaliseren. Zelfs een kleine helling in de grond kan het bouwen van de barbecue bemoeilijken, dus zorg ervoor dat de grond zo vlak mogelijk is. U kunt dit doen met een tuinarchitectuur hark of een schop. Markeer vervolgens het gebied waar u de barbecueput wilt bouwen. Zorg ervoor dat het gebied groot genoeg is, en teken lijnen om aan te geven waar u de stenen zult plaatsen. Na het markeren van de omtrek van de barbecueput, graaft u een fundering voor de bakstenen om op te rusten. U wilt de fundering ongeveer twee centimeter diep uitgraven. Leg na het graven van de fundering een laag grind neer, zodat het water niet in de grond sijpelt en de grond drassig wordt.

 

Het bouwen van de open haard

Na het leggen van de fundering is de volgende stap het bouwen van de open haard. De haard is het middelpunt van elke barbecuepit, dus neem de tijd bij het bouwen ervan. Bouw de haard op uit bakstenen, en zorg ervoor dat hij zo hoog is als je wilt. Bekleed de haard vervolgens met vuurstenen. Bakstenen worden vaak gebruikt in barbecueputten omdat ze duurzaam zijn en bestand zijn tegen de hoge temperaturen van het brandende hout. Na het bouwen van de haard en het bedekken met vuurstenen, plaatst u het grillrooster. Het grillrooster is het deel van de barbecue dat het voedsel boven het vuur houdt. Zorg ervoor dat het breed genoeg is, zodat je er verschillende soorten voedsel op kunt leggen. Bouw met bakstenen een pad van de haard naar het grillrooster.

 

Het bouwen van het rooster

Na het bouwen van de haard en het bedekken met vuurstenen, ben je klaar om het rooster te bouwen. Het rooster is het deel van de barbecuepit dat het voedsel van het vuur afhoudt, zodat het langzaam gaart. Het rooster moet zich ongeveer 10 tot 12 centimeter boven het vuur bevinden. Om het rooster te maken legt u twee stenen naast elkaar en legt u er een steen bovenop, zodat er een “L”-vorm ontstaat. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte tussen de stenen laat, zodat u het voedsel erop kunt leggen. Om het rooster sterker te maken, kun je meer stenen toevoegen aan de onderkant van de “L”-vorm. Het rooster moet breed genoeg zijn, zodat je er verschillende soorten voedsel op kunt leggen.

 

Afwerking

Na het bouwen van de barbecueput is de laatste stap de afwerking. Je wilt ervoor zorgen dat de barbecueput waterdicht en duurzaam is. Er zijn een paar manieren om dit te doen. Ten eerste kun je een kit op de stenen aanbrengen om ze te beschermen en minder poreus te maken. Een andere manier om de barbecue af te werken is door de bakstenen te bekleden met een dikke laag stucwerk, waardoor ze beschermd worden en de barbecue er decoratiever uitziet. Na het afwerken van de barbecue kun je hem meteen gaan gebruiken. U kunt hem gebruiken om voedsel te koken boven het open vuur of een grill boven de stenen bouwen. U moet wel wachten tot de barbecueput volledig is afgekoeld voordat u hem opbergt. Zorg ervoor dat de barbecue volledig is afgekoeld en dek hem vervolgens af met een zeil om hem te beschermen tegen de elementen.

 

Tips voor het gebruik van je DIY Brick Barbecue

Zoals met alle buitenkookapparatuur is het schoonmaken en onderhouden van je barbecuepit belangrijk. Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van je gemetselde barbecueput. Wacht eerst tot de barbecue is afgekoeld voordat je hem schoonmaakt. Een hete barbecue kan uw handen verbranden en kan moeilijk schoon te maken zijn. Schrob vervolgens de stenen met een staalborstel om ze schoon te maken. U kunt ook een hogedrukreiniger gebruiken om de barbecueput schoon te maken. Zorg ervoor dat u niet te veel water gebruikt, want dat kan in de barbecueput sijpelen en ervoor zorgen dat hij drassig wordt. U kunt ook een laagje zand op de stenen aanbrengen om ze te beschermen en duurzamer te maken. Bovendien kunt u de bakstenen verven of beitsen om ze te beschermen en decoratiever te maken. U kunt ook een dak toevoegen aan uw barbecue pit om het te beschermen tegen de elementen. Een dak kan het echter moeilijker maken om de barbecueput schoon te maken. Ten slotte kunt u een houten schouw bouwen om de barbecue tijdens de wintermaanden te beschermen en meer decoratief te maken.

 

Conclusie

Koken met een grill heeft echt iets unieks. Ongeacht de tijd van het jaar is grillen een activiteit die mensen samenbrengt. Het is iets wat mensen al eeuwen doen en waarschijnlijk nog vele jaren zullen blijven doen. Het bouwen van een bakstenen barbecue pit is een geweldig project voor de buitenruimte, en het is iets dat kan worden genoten voor de komende jaren. Met deze tips en trucs, kunt u uw eigen barbecue pit die is zeker een hit met vrienden en familieleden te bouwen.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten