Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Het belang van fysiotherapie

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de orthopedische behandeling. Het is zelfs vaak een van de eerste stappen om een blessure aan te pakken.

Doelen van fysiotherapie
Fysiotherapie (fysiotherapie Rotterdam) biedt verschillende voordelen, waaronder minder pijn, betere functie, meer bewegingsvrijheid, een goede uitlijning en meer. Natuurlijk is het primaire doel van fysiotherapie herstel van de functie en terugkeer naar activiteit, maar deze dingen zijn vaak een bijproduct van het grotere revalidatieproces, waarin veel patiënten een geheel nieuwe manier van bewegen leren.

Fysiotherapie is een opleiding
De meeste patiënten denken dat ze weten hoe ze goed moeten bewegen – tot ze beginnen met fysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn opgeleid om tekortkomingen in de biomechanica van het lichaam op te sporen. Vaak kunnen fysiotherapeuten zich richten op specifieke gebieden van zwakte of onjuiste uitlijning.

De meeste patiënten vinden fysiotherapie enigszins leerzaam. Het is een gelegenheid om je eigen lichaam te leren kennen en bewegingspatronen te identificeren die met je letsel samenhangen. Kijk ook eens naar manueel therapeut Rotterdam.

Fysiotherapie is maatwerk
Fysiotherapeuten zijn specialisten die bedreven en opgeleid zijn in de juiste revalidatiemethoden. Ze zijn op de hoogte van chirurgische procedures en behandeldoelen en werken nauw samen met je verwijzende arts om individuele revalidatieprogramma’s te ontwikkelen.

Fysiotherapeuten combineren hun kennis over chirurgische procedures en revalidatie met wat ze weten over je lichaam – en leveren zo de ultieme zorg op maat. Ze kijken naar je bewegingspatronen, gewoonten en beperkingen; evalueren je snelheid van genezing; en ontwerpen een programma dat je helpt weer in actie te komen.