Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Met deze tips creëer jij een mooie nieuwe tuin

Wie zijn of haar tuin een tijdje geen of onvoldoende aandacht heeft gegeven, komt er vroeg of laat achter dat de tuin wel een opkikker kan gebruiken. In een tuin die een frisse en gevoelsmatig nieuwe look heeft, voel jij je namelijk een stuk beter dan in een verouderde tuin. En dat geldt zeker als het voorjaar of de zomer weer in aantocht is! Wil jij je tuin een update geven, bijvoorbeeld met de tuinspullen van Habro Tuinen te Oosterhout? Gebruik dan onderstaande tips!

1. Met nieuwe, frisse accessoires in de tuin bereik je veel

Door de spullen in je tuin te vernieuwen of aan te vullen, kun je al veel bereiken als het aankomt op de looks van je tuin. Zo kun je jouw terras voorzien van een eigentijdse loungeset van Habro Tuinen Oosterhout, een grote zwevende parasol aanschaffen of een aantal sfeervolle plantenbakken in je tuin neerzetten. Een aanpassing die ook voor veel extra sfeer en stijl zorgt, is het aanbrengen van mooie led-tuinverlichting. Daarmee kun je voordelig je tuin verlichten, zodat je ook in de avonduren kunt genieten van je prachtige tuin!

2. Zorg voor extra fleurige bloemen en planten

Een vrolijke tuin, waar het fijn is om in te vertoeven, is een groene en fleurige tuin. Zorg er daarom voor dat je voor het seizoen mooie planten en bloemen in je tuin plant. Heb je geen ruimte voor planten? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een paar hangmanden te kopen, zodat je wat planten en bloemen aan je schutting of aan een muur kunt hangen. Op deze manier stimuleer je de flora en fauna in je tuin en geef je ook het insectenleven in je tuin, zoals het aantal vlinders, een extra boost. Een goed idee is het plaatsen van mooie kuipplanten, zoals een olijfboom, citroenboom of een palm. Let op: kuipplanten kunnen niet goed tegen vorst, dus plant ze vooral om er in het voorjaar en de zomer van te kunnen genieten.

3. Renoveer je schutting

Een echte eyecatcher in de tuin is de schutting. Zeker houten schuttingen gaan er na verloop van jaren lelijk en doorleefd uitzien. Geef je schutting daarom een strak likje verf, dan ziet die er weer als nieuw uit! Je kunt natuurlijk ook besluiten om de complete schutting te vernieuwen en te vervangen door een meer eigentijdse uitvoering!