Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

10 essentiële tuingereedschappen voor uw huis tuin

Sommige mensen hebben van nature groene vingers, maar niet iedereen. Als u worstelt met uw tuin en het een uitdaging vindt om hem er netjes en verzorgd uit te laten zien, is het kopen van tuingereedschap essentieel. Zelfs kleine tuinen kunnen overweldigend zijn, vooral als u voor het eerst gaat tuinieren. Van het graven van gaten tot het planten van zaden en het snoeien van planten, er zijn tal van taken verbonden aan het onderhouden van een tuin.

 

Schoffel

De schoffel is een tuinhark die ontworpen is om kluiten grond en plantmateriaal op te tillen en op te breken. Dit is ideaal als u uw tuin een tijdje hebt verwaarloosd en de grond verdicht is geraakt. U kunt hem ook gebruiken om bladeren en afval van uw tuinpaden op te harken. Schoffels zijn verkrijgbaar in metaal of plastic. Ze hebben lange, brede tanden die ideaal zijn om de grond op te tillen en los te maken. Ze kunnen worden gebruikt op harde of zachte grond en zijn een essentieel tuingereedschap om uw tuin plantklaar te maken.

 

Spade

Een spade is een onmisbaar stuk gereedschap voor elke tuin. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het graven van gaten en het planten van zaden, maar er zijn veel verschillende soorten spades die geschikt zijn voor verschillende tuinwerkzaamheden. Als je bijvoorbeeld lichte, zanderige grond hebt, zou je willen investeren in een spade met een smal blad dat speciaal is ontworpen voor het graven in zanderige grond. Er zijn twee soorten spades. Een standaard spade heeft een rechthoekig blad van 10-14 centimeter breed en is het beste voor het graven van gaten en planten. Een brede spade heeft een blad dat 12-16 inch breed is en kan worden gebruikt voor het graven van grotere gaten en het planten van struiken en bomen.

 

Troffel

Een troffel is een handgereedschap met een klein, puntig blad en een houten of plastic handvat. Ze worden gebruikt voor het planten van zaden, wieden en graven in potten, en vele andere tuinwerkzaamheden. Er zijn veel verschillende soorten troffels. Een algemene troffel is het standaardgereedschap voor het planten van zaden, water geven en graven in potten of de grond. Het heeft een afgeronde of spitse punt met een gekartelde rand. Een verplantspaan is vergelijkbaar met een algemene spaan, maar de punt is spits, waardoor het gemakkelijker is kleine gaatjes te graven voor het planten van zaden. Een wiedspaan heeft een gekartelde rand die bedoeld is om onkruid te verwijderen zonder de grond te verstoren.

 

Geert

Een geert is een tuinschoffel ontworpen om onkruid te snijden. Het is een zeer veelzijdig gereedschap dat voor veel verschillende tuinwerkzaamheden kan worden gebruikt. Als er onkruid tussen rotsen in een pad ontspruit, is een geert het beste gereedschap om te gebruiken. Het is ook geweldig voor het losmaken van de grond voor het planten in een bloembed en het oogsten van wortelgroenten zoals aardappelen. Er zijn twee soorten geert: een trekschoffel en een duwschoffel. Een trekschoffel heeft een lange steel en wordt gebruikt voor het snijden van onkruid in paden en langs hekken. Een duwschoffel heeft een kortere steel en wordt gebruikt voor het hakken van onkruid en het graven tussen planten.

 

Snoeischaren

Een snoeischaar is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het oogsten van fruit en het onderhouden van struiken en planten. Er zijn veel verschillende soorten snoeischaren, waaronder bypass- en aambeeldsnoeischaren. Aambeeldsnoeischaren zijn het beste voor het knippen van levend hout, terwijl bypass snoeischaren dood hout knippen en gebruikt kunnen worden op planten die niet eetbaar zijn. Snoeischaren kunnen ook worden gebruikt voor het oogsten van kruiden. Ze zijn kleiner en gemakkelijker te hanteren dan een mes en zijn ideaal voor het oogsten van kleine bosjes kruiden. Ze zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken dan een mes, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het schoonmaken van sap van de messen.

 

Roterende schoffel

Een roterende schoffel is een tuingereedschap dat is ontworpen om door de bovenste laag grond te snijden en heel gemakkelijk onkruid te verwijderen. Het is een zeer efficiënte manier om onkruid te verwijderen, maar het is niet geschikt voor het cultiveren en bemesten van de grond. Roterende schoffels zijn er zowel in hand- als in elektrische uitvoering. Handschoffels hebben een lange steel en een klein, draaiend blad aan het uiteinde. Elektrische schoffels hebben een kortere steel en een groter, draaiend blad. Ze zijn zeer geschikt voor grote stukken land, maar u moet wel opletten waar u het blad heen en weer zwaait.

 

Kruiwagen

Een kruiwagen is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om zware voorwerpen en mulch te vervoeren. Hij heeft een platte, houten of plastic constructie en heeft twee wielen voor mobiliteit. Kruiwagens zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een standaardkruiwagen heeft een inhoud van 26 liter, terwijl een grotere kruiwagen 42 liter kan bevatten. Een kruiwagen is ideaal voor het vervoer van zware voorwerpen zoals grond, mulch en compost. Als u een kleine tuin hebt, kunt u een kruiwagen gebruiken om voedingsstoffen en kunstmest te mengen. Het is ook ideaal voor het mengen van compost en kan worden gebruikt om het te vervoeren naar verschillende delen van uw tuin.

 

Conclusie

Het juiste gereedschap kan het verschil maken bij het werken in de tuin. Van het graven van kuilen tot het oogsten van producten, er zijn veel taken waarvoor speciaal gereedschap nodig is. Als uw tuin overwoekerd of verwaarloosd is, kan het gemakkelijk overweldigend worden als u niet over het juiste gereedschap beschikt. Bij de aanschaf van gereedschap is het belangrijk rekening te houden met het gewicht van het gereedschap. U wilt geen gereedschap gebruiken dat te zwaar voor u is, omdat dit kan leiden tot blessures en vermoeidheid.

https://www.tuingereedschapshop.nl/