Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Muziek

Blijft de radio bestaan?

Momenteel is de radio nog steeds zeer populair en word er nog veel naar geluisterd in de auto en op de werkvloer maar de populariteit is de laatste jaren toch sterk verkleind. Dit mede door de al de mogelijke alternatieven die er tegenwoordig  bestaan. De radio verloor al veel populariteit van het moment dat  men via youtube liedjes kon luisteren maar nadat men ook de kans heeft om muziek te luisteren via de smartphone in de auto  heeft de radio nog meer aanhangers verloren. Meer en meer mensen verbinden hun telefoon met de auto en gaan vervolgens liedjes afspelen van hun gsm die zij willen luisteren.  Maar nu zijn er nog tal van nieuwe alternatieven die ervoor kunnen zorgen dat radio luisteren in de toekomst amper gebruikt gaat worden.

Door de vele technologische ontwikkelen zijn er zoveel nieuwe alternatieven zoals spotify. Spotify is een software waarbij mem de mogelijkheid geeft om muziek te luisteren tegen een kleine betaling. Ook kan je een aantal minuten per maand naar muziek luisteren  en als deze minuten opgebruikt zijn moet je betalen zodat je eindeloos muziek kan luisteren. 

De populariteit van de  radio in de auto zal ook ongetwijfeld nog feller dalen door nieuwe technologieën hier.  Binnenkort zal je ongetwijfeld schermpjes in je auto hebben waar je apps kunt downloaden.  Dan kan men bijvoorbeeld youtube downloaden of spotify downloaden waarna men de liedjes kan kiezen die zij zelf willen luisteren en worden deze niet samengesteld door de radiozender.  Dit idee komt van internet of things, internet of things zegt dat in men bijvoorbeeld ook in de toekomst belkaarten in de auto aanwezig heeft. Waardoor je dus waarschijnlijk ook alle mogelijkheden in je auto verkrijgt die je op je gsm hebt.

Wat de radiozenders zoals radio 538 en alle andere radiozenders hier tegen kunnen doen zullen ze zelf mogen onderzoeken. Ongetwijfeld zal een  eigen applicatie maken al een goed begin zijn.

http://www.radioguide.fm/