Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Chiropractische Zorg voor SI-Gewrichtspijn: Wat U Moet Weten

Heeft u last van pijn in de onderrug, billen of benen? Deze pijn kan het gevolg zijn van SI-gewrichtsproblemen, en chiropractische zorg kan de oplossing bieden. Het sacro-iliacale (SI)-gewricht is een klein, maar cruciaal gewricht dat de wervelkolom verbindt met het bekken. Wanneer dit gewricht niet goed functioneert, kan het leiden tot ernstige pijn en ongemak. Hier leest u hoe chiropractie kan helpen bij klachten van de SI-gewrichten.

Wat is het SI-Gewricht?

Het SI-gewricht bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, aan weerszijden van het heiligbeen. Dit gewricht speelt een essentiële rol bij het overbrengen van gewicht en krachten tussen de wervelkolom en het bekken. Als het SI-gewricht niet goed functioneert, kan dit leiden tot pijn en ontsteking in de omliggende gebieden.

Symptomen van SI-Gewrichtspijn

SI-gewrichtspijn kan variëren van mild tot ernstig en kan zich manifesteren als:

 • Pijn in de onderrug: Pijn aan één zijde van de onderrug is een veelvoorkomend symptoom.

 • Pijn in de billen: De pijn kan uitstralen naar de billen, soms aan één zijde.

 • Pijn in de benen: In sommige gevallen kan de pijn zich uitbreiden naar de bovenbenen of de liesstreek.

 • Stijfheid en ongemak: U kunt merken dat u moeite heeft met bewegen of langdurig zitten.

Hoe Chiropractie Kan Helpen

Bij Chiropractie Kennemerland begrijpen we hoe SI-gewrichtspijn uw dagelijks leven kan beïnvloeden. Onze chiropractoren bieden een gepersonaliseerde aanpak om u te helpen met deze klachten:

 • Grondige Beoordeling: We beginnen met een grondige beoordeling om de oorzaak van uw SI-gewrichtspijn te identificeren.

 • Chiropractische Aanpassingen: Als een disfunctie wordt vastgesteld, zullen we chiropractische aanpassingen uitvoeren om de uitlijning te verbeteren.

 • Revalidatieoefeningen: We kunnen specifieke oefeningen aanbevelen om de spieren rondom het SI-gewricht te versterken en de stabiliteit te herstellen.

 • Houdingsadvies: Een goede houding is cruciaal om verdere problemen te voorkomen. Wij bieden advies over hoe u uw lichaam optimaal kunt positioneren.

Voordelen van Chiropractische Zorg

 • Natuurlijke Benadering: Chiropractie is een niet-invasieve, medicatievrije benadering van pijnverlichting.

 • Focus op de Oorzaak: Onze behandeling richt zich op het identificeren en corrigeren van de oorzaak van uw pijn.

 • Verbeterde Kwaliteit van Leven: Door SI-gewrichtspijn effectief te beheren, kunt u uw algehele levenskwaliteit verbeteren.

Neem Contact Met Ons Op

Als u worstelt met SI-gewrichtspijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met Chiropractie Kennemerland. Onze deskundige chiropractoren staan klaar om u te helpen. Samen kunnen we werken aan het verminderen van pijn en het herwinnen van uw mobiliteit.

 

https://chiropractie-kennemerland.nl/zorg-van-de-chiropractor-bij-klachten-van-de-si-gewrichtjes/