Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Dakrenovatie

Een dak boven je hoofd, dat is een van de eerste levensbehoeften. Daar ben je dus zuinig op. Maar zelfs met het beste preventieve dakonderhoud dat maar denkbaar is komt er een moment dat je dak aan het eind van zijn Latijn is. De dakbedekking gaat achteruit en er kunnen (op den duur) lekkages ontstaan. Wellicht kun je het nog even rekken met noodreparaties, maar daarmee ben je op lange termijn vaak duurder uit. Het is tijd voor dakrenovatie.

Wanneer dakrenovatie?

Zodra een groot deel van het dak beschadigd is (bijvoorbeeld na een grote storm) is dakrenovatie de beste oplossing. Maar ook zonder calamiteiten kan dakrenovatie nodig zijn. Afhankelijk van de dakbedekking gaat een dak ongeveer 30-50 jaar mee. Is je dak al wat ouder? Inspecteer je dak dan regelmatig op gebreken. Duidelijke signalen dat het tijd is voor dakrenovatie zijn scheurtjes in de dakbedekking (bij een plat dak), verschoven of ontbrekende dakpannen en zichtbare aantastingen in de dakconstructie.

Daarnaast zijn er echter ook onzichtbare gebreken, die alleen bij een professioneel inspectie aan het licht komen. Als je een contract hebt voor periodiek onderhoud zijn deze inspecties standaard, waardoor je minder voor verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er bij een dakrenovatie?

Tijdens een dakrenovatie wordt de dakbedekking vervangen, zodat je er weer jarenlang droog en warmpjes bij zit. Dat is een forse operatie, en een stevige aanslag op uw portemonnee, maar noodzakelijk. Wanneer een dakrenovatie al wat langer op zich heeft laten wachten kan het ook nodig de hele dakconstructie te vervangen. Dit is nog kostbaarder.

Wacht niet te lang

Een dakrenovatie kost veel geld. Toch is het slim om niet te lang te wachten. Want hoe langer je wacht, hoe meer gebreken zullen optreden.  Wil je weten wat een dakrenovatie je zal kosten? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland. Met ruim een halve eeuw ervaring is dit bedrijf dé expert op het gebied van alle soorten dakbedekking. Ons uitgebreide team aan vaste medewerkers weet wat ze doen en kunnen op basis van de afmetingen van je dak, daktype en constructie vaak een nauwkeurige schatting van de kosten van dakrenovatie maken.

Twee vliegen in één klap

Is het tijd voor dakrenovatie? Grijp de gelegenheid dan aan om ook extra isolatie aan te brengen. Wellicht kun je hiermee het energielabel van je pand verbeteren. In veel gemeentes is hiervoor zelfs een subsidie mogelijk. De adviseurs van Roofing Service Nederland wijzen je graag de weg in het oerwoud van regelingen.

Dakrenovatie? Kies een professional

Wat je in ieder geval niet moet doen is de lokale klusjesman inschakelen voor de dakrenovatie. Hier heb je echt een professional nodig. Bij Roofing Service Nederland vind je die professional. We bieden landelijke dekking (inclusief de Waddeneilanden). Meer weten? Bel ons op 0575-56 55 55 of mail naar info@roofingservice.nl.