Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vakantie

De Nederlandse grenzen opzoeken

Via Bed and Breakfast 4 All vind jij de perfecte bed and breakfast in Limburg. Het maakt niet uit of jij in het noorden of in het zuiden van Limburg wilt verblijven, in ieder gebied is er genoeg moois te vinden. Om jou te voorzien van een eerste impressie, hebben wij in dit artikel een aantal geweldige bezichtigingen in Limburg op een rijtje gezet. Geniet van de bourgondische ervaring die Limburg je zal geven en kom lekker tot rust in de geweldige natuur van deze provincie.

 

De witte historische stad Thorn

Ben jij op zoek naar een cultureel uitje om meer over de geschiedenis van Limburg te leren? Dan is het schattige dorpje Thorn een onvergetelijke plek om te bezoeken. Dit stadje werd in 1794 deel van Frankrijk. In deze periode had het kleine stadje te maken met een uniek belastingsysteem. De hoeveelheid belasting werd namelijk berekend op basis van hoe groot jouw ramen waren. Om te voorkomen dat de inwoners hoge belasting betaalde, moesten ze de ramen dicht timmeren, en verfden ze het gehele huis wit. Dit resulteert nu in het unieke karakter van deze stad, want de witte huizen zijn nog overal te vinden. In de stad zijn genoeg lekkere plekjes te vinden om bourgondisch te eten en te drinken. Wandel lekker door de straten van Thorn en vergeet niet om een wijntje mee naar huis te nemen van de wijngaarden van Thorn.

 

Een bezoek aan Valkenburg

Naast de grote en historische stad Maastricht, is het ook aan te raden om een bezoekje te nemen aan de kleinere stadjes van Limburg. Een van deze stadjes is Valkenburg. Wat valkenburg zo bijzonder maakt, is dat het voorzien is van een geweldige kasteelruïne en de bekende mergelgrotten. Het is zelfs mogelijk om deze grotten te bezoeken op de fiets, wat zorgt voor een actieve en unieke ervaring. Veel fanatiek wielrenners houden er ook van om de Cauberg op te fietsen, een van de weinige bergen van Nederland. Mocht je na alle culturele activiteiten toe zijn aan rust en ontspanning, dan is Valkenburg ook de perfecte plek om te genieten van de spa.

 

Het nationale Park de Pelen

Limburg staat ook bekend om zijn geweldige natuurgebieden. De Grote Peel is er een van. In het Noorden van Limburg vind je een groot natuurgebied, wat aan de grens ligt van Noord-Brabant. Samen met de Mariapeel, de Deurnsche Peel en het Nationaal Park Groote Peel vormt de Pelen een groot moerasgebied. Het turf wat uit dit moeras werd gehaald werd destijds gezien als het goud van de Peel. Tegenwoordig wordt dit gebied zoveel mogelijk met rust gelaten, om de natuur zijn ding te laten doen. Het is de perfecte plek om heerlijk te wandelen en te genieten van rust en stilte. De stilte van dit natuurgebied zorgt ervoor dat vogels van heinde en verre komen.