Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Tips om je verzuim administratie uitbesteden

Ben jij of is jouw bedrijf toe aan verzuimconsulent? Veel bedrijven zien de noodzaak van verzuim administratie over het hoofd, terwijl het daadwerkelijk een verschil kan maken. Verzuim administratie is van belang wanneer jij bijvoorbeeld personeel hebt die uitvalt vanwege ziekte. Door zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer een medewerker langdurig ziek blijft, voorkom jij dat je financiële kosten hoog oplopen. Ben jij benieuwd naar de belangen van verzuim administratie en ben je benieuwd wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dit artikel dan snel verder.

 

Wat is de wetgeving rondom verzuim administratie?

Wanneer je een kijkje neemt naar de wetgeving rondom verzuim, is het belangrijk om op te merken dat bedrijven een enorme verantwoordelijkheid hebben in verzuimzaken. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om een hoop documenten in te vullen, het is belangrijk om alle data rondom de verzuimdagen nauwkeurig bij te houden en het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf om tot een aanpak te komen. Dit kost veel tijd, en we weten allemaal dat tijd geld is. Om te voorkomen dat jouw harde werk niet de wetgeving volgt, is het tijd om een verzuimconsulent in te schakelen. VerzuimService Desk is bijvoorbeeld een van deze plekken.

 

Wanneer is het tijd om een verzuimconsulent erbij te betrekken?

Het is tijd om aan de bel te trekken wanneer jouw bedrijf merkt dat er sprake is van een overmatig gebruik van verzuimen dan normaal. Ook kan het een reden zijn om een verzuimconsulent in te schakelen omdat jouw bedrijf wilt besparen op verzuimkosten of omdat het in de toekomst meer grip wilt hebben op deze kostenpost. Voor kleine bedrijven die een extra potje hebben om mee te investeren, kan een verzuimconsulent helpen om in de toekomst problemen rondom verzuimen te voorkomen. De verzuimconsulent staat in iedere geval klaar om de grip terug te krijgen op het verzuimen binnen jouw bedrijf.

 

Hoe gaat het proces van start?

Je bent wellicht benieuwd wat een verzuimconsulent gaat doen en waarom zij van waarde zijn binnen jouw bedrijf. Over het algemeen beginnen ze met een analyse waarin ze data verzamelen over mogelijke problematiek die binnen jouw bedrijf zit. Deze punten worden aangekaart en er wordt uiteraard ook gekeken naar de beste oplossingen. Door middel van deze aanpak krijg jij een beter idee waar het goed gaat en waar het beter kan op het gebied van verzuimen.