Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Verhuizen naar een ander dorp in Overijssel

Verhuizen is één van de meest stressvolle gebeurtenissen. Of je nu naar een andere stad verhuist, een andere provincie of in het zelfde dorp blijft wonen, verhuizen brengt hoe dan ook spanning met zich mee. Zelf heb ik de stap gezet om mijn geboorteplaats in te ruilen voor een andere dorp. In deze blog lees je meer over mijn ervaringen.

Haaksbergen

Ik ben geboren in Haaksbergen en heb hier tot één jaar geleden altijd met veel plezier gewoond. Het is een rustig dorp met 24.227 inwoners.  Toch heb ik vorig jaar de stap gemaakt om mijn geboorteplaats in te ruilen voor een ander dorp in Overijsel. Wegens mijn nieuwe baan in Ommen ben ik gaan kijken om dichtbij mijn werk te gaan wonen. Ik was namelijk 2 uur per dag kwijt aan het reizen naar mijn nieuwe werk. Ik merkte dat ik hierdoor nog minder vrije tijd voor mijzelf overhield. De reden om mijn appartement in Haaksbergen te koop te zetten. Ik heb destijds contact gezocht met een NVM makelaar in Haaksbergen om mijn appartement te koop te zetten. Er waren veel geïnteresseerden voor mijn appartement, het was dan ook binnen no time verkocht en ook nog is voor een gunstige prijs! Nu kon de zoektocht naar mijn nieuwe droomhuis eindelijk beginnen.

Ommen

Nu de verkoop van mijn appartement in Haaksbergen was afgerond kon mijn zoektocht beginnen. Ik was totaal niet bekend in dit dorp en had dan nog geen idee welke wijken mij zouden aanspreken. Door contact te zoeken met een makelaar in Ommen werd het proces versneld. Hier werd goed geluisterd naar mijn woon wensen. Wegens de toenemende woning tekorten duurde het allemaal wat langer dan ik had verwacht. Op een Maandag ochtend werd ik gebeld door de makelaar dat er een geschikte woning was die overeen kwam met mijn woonwensen. Ik kon niet wachten het huis te bezichtigen. Het is uiteindelijk het huis geworden waar ik nu 6 maanden woon. Het bevalt super goed, toch was het even wennen in een nieuw dorp. Je vrienden en familie die niet meer om te hoek wonen. Toch leerde ik al snel nieuwe mensen kennen bij de plaatselijke voetbalclub en merkte ik dat hele gezellige mensen woonachtig waren in mijn nieuwe buurt.  Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, ik ervaar veel minder stress door het reizen. Als mijn werkdag erop zit ben ik namelijk 5 minuten later alweer thuis, echt heerlijk!