Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Attracties

Deze parken bieden je een milieuvriendelijke schoolreis

Een schoolreis moet vooral leuk zijn voor de kinderen. Een gedachte waar elke ouder en leerkracht het roerend mee eens zal zijn. Voor velen geldt het als de gezelligste dag van het schooljaar. Maar wat als je nu ook kunt kiezen voor een schoolreis naar een recreatiepark dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? En dat zonder dat je daar tijdens je bezoek iets van merkt? Anno 2019 wordt er steeds vaker over dit onderwerp nagedacht. Iedereen wordt namelijk geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Ook de eigenaren van de BillyBird parken houden zich hiermee bezig.

Klimaatneutrale energie

Bezoek je gedurende een schoolreis één van de drie parken van deze eigenaar, dan kun je erop rekenen dat vrijwel alle gebruikte stroom door henzelf is opgewekt. Het gaat om maar liefst 95 procent. Zelf opgewekte stroom staat ook wel bekend als klimaatneutrale of groene stroom. BillyBird is wat dat betreft een echte voorloper in de recreatiebranche. In deze tak wordt namelijk maar in beperkte mate aan duurzaamheid gedaan. Op zich logisch, want het vergt een flinke investering welke je niet – zoals bij privéhuishoudens wel het geval is – gedurende de 365 dagen van het jaar terug kunt verdienen. Toch vinden de eigenaren het de investering meer dan waard.

Een schooluitje met oog voor de natuur, ook in de toekomst

Ga je dus op schoolreis naar een van deze parken, dan heeft het gebruik van de attracties vrijwel geen invloed op de omgeving. De eigenaren van de parken vinden dit belangrijk. Ze hebben dan ook een groot hart voor de natuur. Om ook in de toekomst kinderen onbezorgd van een schoolreis te laten genieten, zonder dat dit zijn figuurlijke voetsporen op de aarde nalaat, is een gedegen aanpak nu van belang. In 2020 moet 14 procent van het totale Nederlandse energieverbruik groen zijn. BillyBird draagt daar graag zijn steentje aan bij.

https://billybird.nl/hemelrijk/