Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Bronnencontrole door Scriptium

Wetenschappelijk schrijven

Wetenschappelijke rapporten, waaronder scripties, dienen op een wetenschappelijke manier te worden opgesteld. Er zijn allerlei taalkundige en inhoudelijke regels waar je je aan moet houden bij het schrijven van je scriptie. In het algemeen kan gesteld worden dat het taalgebruik formeel dient te zijn, dat je verslag moet voldoen aan een bepaalde opbouw en structuur, en dat je een logische argumentatie zult moeten aanhouden. Ook betreft het opstellen van bronnen zijn er regels te volgen. Tegenwoordig letten steeds meer onderwijsinstellingen op een juist gebruik van bronnen. De meest gebruikte methode van bronverwijzing is APA. Het betreft een set aan regels over hoe je aangedragen feiten moet staven met (doorgaans) wetenschappelijke onderzoeken en rapporten. De algemene richtlijnen van APA zijn simpel, maar er zijn allerlei uitzonderingen waar je rekening mee dient te houden. 

 

Bronnencontrole door Scriptium

Om het risico te verkleinen dat je scriptie of verslag wordt afgewezen op het onjuist toepassen van bronnen, kun je je document laten nakijken op brongebruik. Dit onderwijsbureau en kenniscentrum heeft correctoren die in APA gespecialiseerd zijn. De APA bronnencheck van Scriptium houdt het volgende in:

 

– Controle en verbetering van de APA bronnen in de tekst

– Controle en verbetering van de APA bronnen in de literatuurlijst

 

Scriptium zal zoveel mogelijk verbeteren op basis van de bronnen die je aanlevert. Neem daarbij echter in ogenschouw dat je zelf de bronnen zo compleet mogelijk opstelt, omdat Scriptium de bronnen niet voor je opstelt.  

 

Kenniscentrum Scriptium

Scriptium is één van de grootste particuliere onderwijsinstellingen in Nederland, en je kunt hier als student gebruikmaken van verschillende diensten. Zo biedt Scriptium naast bronnencontrole de volgende diensten aan:

 

– Statistiekhulp

Scriptie nakijken

Scriptiebegeleiding

– Tentamentraining

– Transcriberen van interviews

– Correctie van diverse andere soorten teksten, zoals sollicitatiebrieven en manuscripten

 

Scriptium is 7 dagen per week via mail te bereiken en telefonisch tussen 9.00 en 17.00 op werkdagen. Je wordt altijd snel geholpen. 

 

https://www.scriptium.nl/