Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Een badkamer inrichten, hoe doe je dat?

Je badkamer moet een plek zijn waar je je thuis voelt. Je moet je er helemaal kunnen ontspannen en je veilig en warm voelen. Omdat je al genoeg drukte in je leven hebt, mag je jezelf af en toe best iets extra’s gunnen. De badkamer is daarvoor de ideale plek. Je wordt er niet gestoord en komt helemaal tot jezelf. Als het goed is, is een geslaagd bezoek aan je badkamer net zoiets rustgevends als een mediatie. Of een geslaagd bezoek aan je favoriete sauna. Het spa gevoel. Dat heb je verdiend!

Opgeruimd staat netjes

Gelukkig kun je zelf bijdragen aan het creëren van de fijne sfeer van je badkamer. Maar hoe doe je dat? Het zou fijn zijn als je badkamer lekker opgeruimd is, en dat alles een vaste plek heeft. Hoe minder visuele verstoringen er zijn die als onprettig worden ervaren, hoe beter. Neem bijvoorbeeld je wasmand. Vaak ligt er losse was op een stapel of her en der verspreid over de badkamer. Zorg ervoor dat je wasmand op z’n minst is afgesloten voor het gezicht.

Een badkamerkast

Een ruimte in een badkamerkast kan dan uitkomst bieden. Je hebt modellen badkamerkasten met een ingebouwde wasmand. Dat scheelt letterlijk een berg irritatie als je begrijpt wat ik bedoel. En dan de ruimte op je wastafel. Daar staan vaak prullaria die je niet eens iedere dag gebruikt. Zorg ervoor dat je ook die rommel opbergt, zeker als je dingen niet direct nodig hebt. Maak er een gewoonte van om dingen netjes terug te zetten in je badkamerkast. Een badkamerkast kan ook goed werken als decoratief element. Als je een model kiest met open planken erin, kun je heel mooi je allermooiste handdoeken rangschikken. De aanblik van de zachte materialen van luxe handdoeken is prettig om naar te kijken. Je kunt ook kleuraccenten aanbrengen door middel van je handdoeken voor visuele rust. 

Kleine en grote accenten

Met zachte, warme kleuraccenten kun je iedere badkamer omtoveren tot een oase. Maak gebruik van planten als je groene vingers hebt. Varens doen het bijvoorbeeld uitstekend in de badkamer. Ze hebben niet veel licht nodig en houden van vocht. Dus ze zijn op hun gemak in de badkamer. Als je de voorkeur geeft aan onderhoudsvrije planten, kun je overwegen om wat namaak varens neer te zetten. Bovenop je badkamerkast kun je een hangplantje zetten voor een oase-achtig gevoel.

Verlichting

Vaak wordt het belang van verlichting onderschat in een badkamer. Maar juist met verlichting kun je heel eenvoudig een ontspannen sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan lampen die je kunt dimmen. Als je geen zin hebt om te investeren in verlichting, kun je ervoor kiezen om wat kaarsjes aan te steken en de lamp uit te laten. 

Luxe geuren

Tegenwoordig kun je setjes kopen met etherische olie voor in je badkamer. Het effect van kalmerende geuren is groot op mensen. Het helpt je ontspannen en te genieten van de tijd voor jezelf. Hopelijk heb je nu wat ideeën voor de inrichting van je badkamer opgedaan. We wensen je veel badkamerplezier en keer op keer een fantastisch ontspannende ervaring.