Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Dit is waarom je natuurlijke haarproducten moet gebruiken

Je ziet steeds dat mannen en vrouwen kiezen voor natuurlijke haarproducten in plaats van de ‘gewone’ haarproducten die in de winkel liggen. En dat is niet voor niets. Het gebruik van natuurlijke haarproducten brengt zoveel voordelen met zich mee. De meeste standaard haarproducten zoals shampoo’s en conditioners maar ook verschillende soorten gel, wax en haarspray bevatten parabenen en siliconen. Dit tast uiteindelijk de gezondheid en het uiterlijk van uw haar aan. 

Wat zijn siliconen, sulfaten en parabenen eigenlijk?

Ongetwijfeld heb je er wel eens van gehoord, producten die siliconen, sulfaten en parabenen bevatten. Zijn ze nu echt zo slecht of hebben deze ingredienten ook een nuttige werking in de producten? Sulfaten worden bijvoorbeeld gebruikt in shampoos omdat ze een reinigende functie hebben. Ze verwijderen bijvoorbeeld talg en productresten uit je haar. Dit kan best een voordeel zijn maar vaak reinigen deze producten te grondig en droogt je haar uit. Je haar raakt beschadigd en het is over het algemeen niet goed voor het milieu ivm de productie van sulfaten.

Siliconen kun je eigenlijk zijn als een soort vloeibaar rubber of plastic. Het gebruik van haarproducten met siliconen zorgt er voor dat je haar zacht, glad en een waterafstotend laagje krijgt. Je haart wordt minder statisch en gemakkelijker doorkambaar. Je haar oogt misschien gezonder maar dit is het niet. (Niet)wateroplosbare siliconen kunnen leiden tot zwaar, futloos, droog en beschadigd haar. Dit zou je toch niet moeten willen?

De parabenen die worden toegevoegd in de producten doen in principe niet zoveel met je haar maar worden wel toegevoegd om het product langer houdbaar te maken. Sommige mensen suggereren dat parabenen kunnen zorgen voor hormonale storingen in je lichaam. 

Kies voor natuurlijke haarproducten

Het gebruik van natuurlijke haarproducten heeft zo ontzettend veel voordelen ten op zichte van de producten waarin sulfaten, siliconen en parabenen zitten verwerkt. Het zijn niet per definitie slechte producten maar het komt de gezondheid van je haar in ieder geval niet ten goede. 

Door te kiezen voor natuurlijke producten zorg je goed voor je haar. Deze natuurlijke haarproducten zijn doorgaans ‘vriendelijker’ voor je haar. Ze reinigen net zo goed maar niet zo grondig als de traditionele haarproducten. Ook zijn de natuurlijke producten veel beter voor het milieu. 

Het gebruik van natuurlijke haarproducten hoeft niet duur te zijn

Hoewel je wel zou denken dat bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke shampoos, conditioners, hairsprays en wax een stuk duurder is betekent dit niet dat het ook zo is. Ornatiq is een merk dat relatief nieuw is op de markt en een hele goede lijn heeft met natuurlijke haarverzorgingsproducten. Denk hierbij aan een natuurlijke conditioner, shampoo, haarspray en wax. 

De producten die Ornatiq aanbiedt zijn met zorg en liefde samengesteld en zijn volledig vrij van siliconen, sulfaten en parabenen. Ornatiq producten zijn geschikt voor alle haartypen en worden door zowel vrouwen als mannen gebruikt. 

https://www.ornatiq.com/natuurlijke-haarproducten/