Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Een paar schoonmaaktips

Het schoonmaken van het huis kan een flink klusje zijn. Zeker de badkamer heeft af en toe een schoonmaakbeurt nodig ook al doe je dat liever niet. Om op een efficiënte manier de badkamer schoon te maken is het handig een aantal tips te hebben. In dit artikel zul je een aantal goede tips vinden voor bij het schoonmaken van de badkamer. Sommige tips zijn ook handig voor andere schoonmaak werkzaamheden in huis.

De eerste tip is voor het schoonmaken van de douchekop. Het is belangrijk deze goed schoon te maken en houden omdat je daar elke dag onder staat. Je wilt niet dat vies water over je heen komt.  Een kalkvrije douchekop krijg je door schoonmaakazijn te gebruiken. Je merkt dat er kalk ontstaat als de straal steeds zwakker begint te worden. Het water wordt ook  vuiler waardoor je niet zo fijn onder de douche staat. Als het goed is kun je de douchekop er af draaien. Leg de kop in een bakje warm water en voeg er azijn aan toe. Kal en vet kan door het azijn worden opgelost. Gebruik een tandenstoker om de gaatjes door te prikken als daar ook kalk is ontstaan.

Vloertegels voegen is een flink karwei, maar de voegen en tegels schoon houden kost nog meer tijd. Zeker als je er te lang mee wacht of het niet vaak doet. Bij tegels badkamer schoonmaken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik een lege fles en vul die met azijn en spuit dit op de tegels. Laat dit even intrekken en gebruik daarna een schuurspons om het in te wrijven. Gebruik wel de gele kant en niet de schuur kant van het sponsje. Spoel het daarna af met water omdat je liever niet de geur van azijn in de badkamer wil hebben. Voor de voegen kun je een tandenborstel gebruiken met bleekmiddel. Het kost misschien wat tijd maar de badkamer zal er als nieuw uit zien als je de tegels en voegen schoon hebt gemaakt.

https://www.voegxpert.nl/