Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Heeft water een smaak?

Drinkwater is een essentiële levensbehoefte. Enkele dagen geen water drinken, is niet goed voor een mens. Naast dat het een van de levensbehoeften is, is het ook nog is gezond. Heb jij veel last van hard water in jouw regio, dan is het kopen van waterontharders misschien wel iets voor jou.

Wat bepaalt de smaak van water?

De mineralen die toegevoegd zijn, geven de smaak aan het water. Hoe meer mineralen er in het water zitten opgelost, hoe sterker de smaak van het water. Naast het feit dat deze mineralen goed zijn voor onze gezondheid, zorgen deze mineralen samen dus ook voor een bijzonder smaakpalet. Maar er zijn veel meer factoren die de smaak van het water bepalen. Zo spelen onder andere de temperatuur van het water, de aanwezigheid van koolzuur en het glas waarin het water geserveerd wordt, allemaal een grote rol in de smaakbeleving. Alle andere toegevoegde mineralen hebben ook een smaak, maar onze smaakpapillen ervaren ze niet duidelijk. Wij proeven in feite alle mineralen in het water, daarom smaakt water in elke regio anders. Dat komt door de hardheid van het water. Water met weinig stoffen is vaak zacht van smaak, terwijl water met veel calcium juist een harde smaak heeft. Bevat je water veel magnesium, dan is de smaak weer bitter. Zo heeft elke plek zijn eigen watersmaak.

Kunnen wij water proeven?

Water heeft inderdaad een smaak. De smaak is niet zo aanwezig als bijvoorbeeld die van wijn of frisdrank. Maar dat betekent niet dat je er minder van kan genieten. Hoe mineraalrijker de bodem is, hoe groter de kans dat het water voor een onmiskenbare smaakbeleving zal zorgen. Terwijl de hoeveelheid mineralen de smaak van water niet zal vergroten, zorgen de verschillende soorten mineralen wel voor een gevarieerde smaak. Het is niet voor niets dat er meer dan 3500 verschillende soorten mineraalwater verkrijgbaar zijn. Daarom kan de smaak van water per merk verschillen. 

Wat doet water met jouw lichaam?

Bij het afvallen, is het goed om veel water te drinken. Water bevat geen calorieën. Door het drinken van water droog je niet uit. Als je genoeg water drinkt heb je ook een minder uitgedroogde huid. Een uitgedroogde huid zorgt voor meer rimpels. Je spoelt door het drinken van veel water de gifstoffen die tot ontstekingen en puistjes leiden je lichaam uit. Je huid wordt er dus ook beter van.