Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Hoe een hypotheekadviseur je helpt met de hoge vraagprijzen in Bergen op Zoom

Wist je dat na de randstad, Noord-Brabant de provincie is met de hoogste huizenprijzen per gemeente? De grote steden Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven spannen de kroon maar daarna volgt Bergen op Zoom. Het einde van de hoge huizenprijzen is voorlopig ook nog niet in zicht. Ondertussen wordt het gat tussen mensen met een koophuis en mensen die een koophuis willen steeds groter.

Voor alleenstaanden of starters is het bijna onmogelijk om een hypotheek te krijgen die hoog genoeg is om een huis of appartement mee te kunnen kopen. Wellicht dat een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom je verder kan helpen.

Het probleem bij het krijgen van een hypotheek in Bergen op Zoom

In Nederland wordt uiteraard naar je inkomen gekeken bij het aanvragen van je hypotheek. Helaas worden schulden ook zwaar aangerekend. Een studieschuld, een lening voor de auto, een creditcard schuld, het kan je zomaar enkele tienduizenden euro’s op de hoogte van je hypotheek schelen. Daar komt nog eens bij dat de hoogte salarissen en dus de hoogte van de hypotheek veel minder hard is gestegen dan de huizenprijzen. Het gevolg is een groot gat tussen mensen die een huis willen kopen en de mogelijkheid om dat te doen.

Het vreemde daaraan is dat veel mensen die geen huis kunnen kopen aangewezen zijn op particulier huren, waarbij mensen maandelijks veel meer betalen dan ze aan hypotheeklasten kwijt zouden zijn.

Hoe kan een hypotheekadviseur je hierbij helpen?

Laten we meteen eerlijk zijn, aan het bovenstaande verhaal kan een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom helaas niets veranderen. Wel is een adviseur goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de huizenmarkt. Zo worden er steeds meer mogelijkheden verkend die het voor starters maar bijvoorbeeld ook voor zelfstandigen makkelijker maken om hypotheken in Bergen op Zoom af te sluiten. Een hypotheekadviseur geeft je tips en kijkt mee met je financiële situatie. Met een goed inzicht in zowel de huizenmarkt als jouw persoonlijke situatie zorgt de hypotheekadviseur ervoor dat je een zo hoog mogelijke hypotheek kunt krijgen.