Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

Hotels met laadpaal Duitsland

Ga je op vakantie met je elektrische auto en kom je door Duitsland of ga je naar Duitsland op vakantie? Lees dan dit artikel, want hierin vertellen we je alles over het gemak waarmee je een hotel met laadpaal in Duitsland kan boeken en waar je verder aan moet denken als je met je elektrische auto naar Duitsland gaat. 

Onderweg overnachten in Duitsland bij een hotel met laadpaal

Steeds meer hotels in Duitsland spelen in op de vraag van elektrische autorijders. Zo is het bij meer en meer hotels in Duitsland je elektrische auto op te laden. Dat is ideaal als je een weekend een van de leuke steden in Duitsland gaat voor een stedentrip of wanneer je op vakantie gaat met je elektrische auto. Met name in en rond de grotere steden kun je bij hotels terecht om je auto op te laden, zoals in Berlijn, Hamburg, Keulen, Düsseldorf of München. Ook langs de Duitse snelwegen zie je steeds vaker dat hotels de mogelijkheid bieden om je auto op te laden. Sommige hotels hebben snelladers en de meeste hotels bieden normale laadpalen aan. Terwijl jij lekker geniet van het comfort dat Duitse hotels te bieden hebben, wordt jouw auto opgeladen en kun je er de volgende dag weer tegenaan. 

Duitsland als vakantiebestemming

Duitsland is natuurlijk ook een perfect vakantieland vanwege de vele soorten landschappen, de voordelige hotels die je er kunt boeken en de goede voorzieningen. Niet voor niets is Duitsland, samen met Frankrijk, een van de populairste vakantielanden onder Nederlanders. Boek voor je vakantie een hotel met laadpaal in Duitsland, zodat je het aangename met het nuttige kunt combineren. Via de uitstekende Duitse snelwegen ben je snel op je vakantiebestemming en kun je genieten van de relaxte Duitse cultuur en prachtige natuur. 

Bekende hotelketens in Duitsland

Zoek je fraaie en comfortabele hotels met een laadpaal in Duitsland, dan is er gelukkig keuze in overvloed. Of je nu naar het noorden van Duitsland gaat en moderne steden als Bremen, Hannover, Lübeck, Rostock of Hamburg met een bezoek vereerd, of je bezoekt het zuiden van het land, zoals Beieren: een stijlvol en luxueus hotel met laadpaal in Duitsland in snel gevonden. Het is goed om te zien dat er steeds meer hotelketens inspelen op de vraag naar laadpalen bij hotels. Zo zie je in Duitsland dat steeds meer hotels van hotelmerken als ibis, Mercure, Holiday Inn, Radisson en Best Western hotels een laadpaal voor gasten beschikbaar hebben. Een goede ontwikkeling om elektrisch rijden in Europa verder uit te breiden en te stimuleren. 

Vergeet je milieusticker voor je elektrische auto niet

Hotels met een laadpaal in Duitsland zijn er dus genoeg, maar hoe zit het met de verplichte Duitse milieusticker? Heb je als je elektrisch rijdt in Duitsland een milieusticker nodig, of hoeft dat niet? Het antwoord is: ja, ook elektrische auto’s in Duitsland moeten, in veel steden, voorzien zijn van een milieusticker. Ondanks dat elektrische auto’s geen uitlaatgassen uitstoten, is dit ook voor deze auto’s verplicht. Een milieusticker kun je tegenwoordig voordelig online bestellen, voor zo’n 18 tot 20 euro, en moet je achter je raam plakken als je op vakantie naar Duitsland gaat of met je elektrische auto een weekendje bij de oosterburen op bezoek gaat. Veel plezier alvast!

https://hotelsmetlaadpaal.nl