Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

In deze 5 simpele stappen kan jij je krullen temmen

Krullend haar kan prachtig zijn, maar het beheersen van de kroes en het definiëren van je krullen is soms een ware uitdaging. Gelukkig kun je met een paar eenvoudige stappen je krullen onder controle krijgen en ze laten stralen. Hieronder volgt een gids die je helpt om je krullen te temmen en te verzorgen.

Stap 1: kies de juiste producten

Het begint allemaal met de juiste haarverzorgingsproducten. Voor krullend haar zijn er specifieke shampoos, conditioners en stylingproducten die helpen om je krullen te definiëren en pluis te voorkomen. Zoek naar producten die hydraterend zijn en ingrediënten bevatten zoals glycerine, proteïnen en natuurlijke oliën. Deze ingrediënten helpen om vocht in je haar te houden, wat essentieel is voor het behoud van gezonde en veerkrachtige krullen.

Stap 2: ontwar en verzorg je haar zachtjes

Krullend haar is vaak kwetsbaarder en kan gemakkelijk beschadigen als je het niet voorzichtig behandelt. Gebruik een grove kam of je vingers om je haar te ontwarren terwijl het nog nat is. Begin bij de punten en werk langzaam naar de wortels toe. Breng vervolgens een leave-in conditioner of krullen crème aan om je haar te voeden en extra bescherming te bieden.

Stap 3: gebruik de juiste technieken om je krullen te stylen

De manier waarop je je haar droogt en stylet, kan een groot verschil maken in hoe je krullen eruitzien. Gebruik een diffuser op je föhn om je krullen gelijkmatig te drogen zonder ze uit te rekken of te beschadigen. Kantel je hoofd naar voren en scrunch je haar zachtjes terwijl je droogt om de natuurlijke vorm van je krullen te bevorderen. Vermijd het gebruik van borstels of kammen op droog haar, omdat dit je krullen kan uitrekken en pluis kan veroorzaken.

Stap 4: bescherm je krullen ’s nachts

Om je krullen de volgende dag mooi te houden, is het belangrijk om ze ’s nachts te beschermen. Gebruik een satijnen kussensloop om wrijving te verminderen en pluis te voorkomen. Je kunt ook je haar in een losse knot of ananas (een hoge, losse paardenstaart) dragen om je krullen intact te houden terwijl je slaapt.

Stap 5: geef je krullen regelmatig een boost

Zelfs met de beste verzorging kunnen krullen soms een extra boost gebruiken. Gebruik een haarmasker of diepe conditioner één keer per week om je haar te hydrateren en te versterken. Als je merkt dat je krullen tussen wasbeurten door hun vorm verliezen, kun je een verfrissende spray of curls control product gebruiken om ze weer tot leven te brengen.

https://www.curlscontrolpro.nl/nl/