Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Kosten dakkapel 5 meter

Heeft u behoefte aan veel extra ruimte, daglicht en ventilatie? Of wilt u de mogelijkheid hebben om het schuine dak bij twee kamers deels weg te werken zodat u de ruimte efficiënter kan gebruiken? Een dakkapel met een breedte van 5 meter is een goede keuze. Mits deze op uw dak past natuurlijk.

De dakkapel van vijf meter is daarnaast ook geschikt als erf overschrijdende dakkapel. Bijvoorbeeld wanneer u besluit om samen met uw buren een dakkapel te plaatsen. De dakkapel hoeft dan geen rekening te houden met de erfgrens. Dat heeft als voordeel dat zowel u als uw buren van een halve meter extra dakkapel genieten. Meer ruimte dus! Besluit u samen met uw buren een dakkapel te plaatsen die over de erfgrens trekt? Maak dan vooraf goede afspraken met betrekking tot het onderhoud en eventuele reparaties.

Wilt u weten wat de kosten dakkapel 5 meter zijn en hoe u op de kosten kunt besparen? Lees meteen verder.

Wat kost een dakkapel van 5 meter?

Uitgaande van een gemiddelde meterprijs van ongeveer €1200,- euro kan gesteld worden dat een dakkapel van 5 meter €6000,- euro kost. Hierbij is uitgegaan van een kunststof dakkapel. De prijs ligt in de praktijk echter hoger. Dat komt door het toevoegen van opties. Denk bijvoorbeeld aan hr++ glas, rolluiken, screens, horren en verlichting. Een dakkapel van vijf meter kost daarom vaak rond de €7500,- euro. Kiest u voor materialen zoals aluminium of zink? Dan liggen de kosten gemiddeld 30% hoger. Voor een schuin dak worden bovendien 25% extra kosten in rekening gebracht.

Welke factoren bepalen de prijs van een dakkapel?

De prijs van een dakkapel wordt bepaalt door diverse factoren. Het materiaal, de hellingshoek, vorm en de afmetingen hebben de grootste invloed op de kosten. Daarnaast heeft de manier van bouwen een grote invloed op de kosten. Zo is prefab gemiddeld 10% goedkoper dan een traditionele bouw. Tot slot hebben de afwerking en opties invloed op de kosten.

Wordt de dakkapel van 5 meter te duur? Dan kunt u dus besluiten een kleinere dakkapel te plaatsen, een ander materiaal te kiezen of te korten op opties. U kunt echter ook kosten besparen door de prijzen van dakkapel bedrijven te vergelijken. Hiermee behaalt u namelijk de grootste kostenbesparing.

Online prijs dakkapel berekenen via Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Wilt u op een snelle manier de prijs voor uw dakkapel van 5 meter weten? De online prijs dakkapel berekenen doet u via Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Omdat zij gebruik maken van een eenvoudig aanvraagformulier plaatst u daar al binnen twee minuten gratis een klus. De aangesloten dakkapel bedrijven berekenen vervolgens de prijs waarna u direct op hoogte wordt gebracht. Uw kostenbesparing kan door te vergelijken oplopen tot 32%.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl