Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Nomofobie

Nomofobie is een nieuwe term in de medische wereld die staat voor het no mobile phobia. Het staat voor de grote angst om niet bereikbaar te zijn via de mobiele telefoon. Mensen zijn steeds afhankelijker geworden van hun mobiele telefoon. Het toestel kan ook steeds meer en bied bijna oneindige mogelijkheden, denk aan informatie zoeken, navigatie, social networking en kattenplaatjes posten. Sommigen slaan echter net even te ver door in het gebruik van de telefoon en zijn niet meer van hun toestel af te slaan. Ze scrollen doelloos uren rond op hun Facebookfeed op zoek naar de laatste update van de bovenbuurvrouw tot het twintigduizendste plaatje van de schattige baby van hun achterneef. Een echte nomofoob kiest bewust voor een waterdichte telefoon zodat ook onder de douche de Instagram feed kan worden bekeken. Ben jij een nomofoob? Dan kan jij jezelf herkennen in de volgende symptomen:

  • Je bent constant bewust van mogelijke oplaadpunten en neemt je oplaadstekker overal mee naartoe voor het geval je accu weer eens leeg is.
  • Je kijkt om de haverklap op je telefoon in de hoop een nieuw bericht of melding te zien.
  • Je hebt last van fantoomringtones. Oftewel je voelt je telefoon afgaan zelf als deze niet afgaat.

Psychologen erkennen steeds vaker dit probleem en er wordt dan ook steeds meer onderzoek gedaan naar de gevolgen van nomofobie. Serieuze nomofobie kan van ernstige invloed zijn op het functioneren in het dagelijks leven. Echt sociaal contact wordt minder en men vind het belangrijker om een mooi moment te delen op snapchat in plaats er zelf van te genieten. Met zakelijk gebruik kan het ook voorkomen dat je afhankelijk bent van de telefoon. Dit is zeker te begrijpen want een klant kan je niet in de kou laten staan. Toch is het niet altijd mogelijk om op te nemen. Bizziphone neemt je zorgen uit handen als je in een vergadering zit, achter het stuur zit of als je een andere klant te woord staat. Door de antwoordservice van Bizziphone hoef je je nooit meer zorgen te maken over gemiste oproepen.

https://www.bizziphone.com