Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Schuifdeuren en openslaande deuren

Een hele aparte tak op de deurenmarkt zijn de schuifdeuren en openslaande deuren. Vaak scheiden deze binnen van buiten, maar ze komen ook voor als binnendeuren. Heb je de ruimte in huis, dan zou je tussen twee kamers schuifdeuren kunnen laten plaatsen. Dit brengt het voordeel van een groter ogende ruimte met zich mee, die toch opgesplitst kan worden.

Bovendien kun je ook bij schuifdeuren een keuze maken tussen verschillende soorten materiaal. Een houten schuifdeur kan zowel bij moderne als landelijke designs passen, en een stalen openslaande deur meer bij industriële of moderne interieurs.

Een schuifdeur is handig bij meubilair wat moeilijk te verplaatsen valt, omdat bij openslaande deuren binnenshuis de deuren een bepaalde draairichting hebben.

Schuifdeuren

Dit soort deuren creëren ruimte omdat ze vaak grote vlakken glas bevatten. Er zijn verschillende soorten schuifdeuren. De eerste soort zijn de schuifdeuren op rails. Je kunt de schuifdeur lichtjes verhogen of gelijk laten maken aan de vloer.

Bij de laatste optie ziet het geheel er strakker uit. De deurgreep met veiligheidscilinder sluit de deur, zodat je beveiligd bent tegen eventuele inbraak. Een ander schuifdeur systeem heeft een hefboomwerking.

De schuifdeur wordt gelicht alvorens hij open kan. Dit vergroot de luchtdichtheid. Als laatste kun je de schuifdeur ook in je muur laten verwerken. De deur schuift dan in de muur, zodat je geen ruimteverlies hebt en daar meubels tegenaan kunt plaatsen.

Openslaande deuren

Dubbele deuren in een woning creëren een breed oppervlak, waardoor een gast een groter welkom gevoel zal hebben. Dit worden ook wel ‘en suite’ deuren genoemd. Deze deuren zouden ook schuifdeuren kunnen zijn, die bijvoorbeeld in twee boekenkasten verdwijnen. Dit soort deuren wordt gekenmerkt door een grote omlijsting van bijvoorbeeld kasten. Zo verlies je weinig ruimte.

Het grote voordeel is dat je door middel van en suite deuren van twee ruimtes één grote ruimte kunt maken. Wanneer nodig, kun je de ruimtes ook van elkaar afsluiten en kunnen er verschillende activiteiten in beide ruimtes plaatsvinden.

En suite deuren kun je bestellen in een schuifvariant of een openslaande versie. Een schuifvariant betekent vaak meer ruimtewinst, maar ook meer kosten.