Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Snowboardkleding kopen bij Sideways

Warm en droog met goede snowboardkleding

Tijdens de wintersport vakantie kun je nog zo voorbereid zijn, waar je niet op voorbereid kan zijn is het weer. Weersomstandigheden kunnen plotseling veranderingen en dan kan het zomaar zijn dat temperaturen flink gaan schommelen. Ook het moment van wintersport bepaalt veel voor de temperatuur. In januari kunnen de temperaturen natuurlijk heel anders zijn dan in Maart. Hoe ga je hier mee om? Het antwoord ligt in goede ski- of snowboardkleding met de juiste isolatie, waterkolom en ademend vermogen.

Wat houdt dat in, een waterkolom?

Om droog te blijven op je wintersport vakantie dien je kleding te dragen die waterdicht is. Waterdichte ski-en snowboardkleding is dus essentieel. De waterdichtheid wordt gemeten aan de hand van een waterkolom. Als je de productomschrijvingen leest, zie je soms bijvoorbeeld waardes staan als 5000mm tot 20000mm bij een winterjack of winterbroek. Dat komt omdat de stof van het product wordt getest d.m.v. een buis ( kolom ) met een diameter van 25mm gevuld met water op de sof. Vervolgens wordt gekeken hoeveel water het materiaal doorlaat. Een waterkolom van 10000mm betekent dat de stof gaat lekker als het onder druk staat van 10m water.

Handige richtlijnen om te weten bij waterkoloms

  • > 1.000 mm: De stof is waterafstotend maar niet waterdicht;
  • >1.000 mm – 5.000 mm:De stof is waterdicht tegen lichte druk. Tijdens een korte regenbui zal je droog blijven maar ga je bijvoorbeeld zitten in de natte sneeuw, zal er langzaam water door de stof druppelen;
  • >5.000 mm – 15.000 mm: De stof is waterdicht in de regen en kan behoorlijk veel druk aan. Pas bij langdurig een hogedruk zal de stof gaan lekken. Wintersportkleding met een waterkolom tussen de 5.000 mm en 15.000 mm is dus ideaal;
  • >15.000 mm – 30.000 mm: De stof is extreem waterdicht. Zelfs wanneer de stof langdurig onder druk staat. Wanneer je veel aan het freeriden bent is kleding met een waterkolom tussen 15.000 mm en 30.000 mm aan te raden.

Hoe zit het met het het ademend vermogen

Goede waterdichtheid is één vereiste. Maar een goede ademend vermogen is een 2e belangrijke voorwaarde voor goede snowboard- en skikleding. Skiën en snowboarden is een vrij intensieve bezigheid en dan is het dus niet zo raar dat je begint te transpireren. Je zweet moet dus ergens kwijt. Door kleine gaatjes te maken in de stof, kan zweet en zweetdamp erdoor zodat je niet nat wordt van je eigen zweer. Wees gerust, de gaatjes zijn klein genoeg om alleen het zweetvocht naar buiten te laten.

Ook hier geldt een regel / formule om het ademend vermogen te berekenen. Dit wordt gemeten hoeveel gram waterdamp per vierkante meter (m2) in een periode van 24 uur wordt doorgelaten. Een ademend vermogen van 5000gram betekent dat een kledingstuk 5k waterdamp doorlaat per 24 uur.

Bestel onze nieuwste snowboard schoenen voor dames en heren hier

De gaafste snowboard outfits bij Sideways Sports

Wil je aankomende wintersport er hip en trendy uitzien in de gaafste snowboard outfit ? Shop dan je nieuwe snowboard kleding bij Sideways Sports met topmerken zoals Picture Organic Clothing en Airblaster. We hebben hele gave combi sets in onze webshop én in onze winkel in Nijverdal. Laat je inspireren én adviseren in onze winkel of shop online met gratis verzending!

https://sidewayssports.nl