Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Strelitzia nicolai als perfecte kamerplant voor tropische plantenliefhebbers

De Strelitzia nicolai is de perfecte kamerplant voor mensen die van tropische planten houden. Deze plant staat bekend om de grote, groene bladeren en exotische uitstraling. In deze blog vertellen we je alles over deze prachtige plant, inclusief tips over hoe je hem het beste kunt verzorgen.

 

Het uiterlijk van de Strelitzia nicolai

De strelitzia nicolai staat ook wel bekend als de reuze paradijsvogelbloem. Deze tropische plant is afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant kan wel 6 meter hoog worden en heeft grote, groene bladeren die wel een meter lang kunnen worden. De bloemen van de plant zijn feloranje en hebben de vorm van een paradijsvogel. Daar komt dan ook de naam vandaan.

 

Verzorging van de paradijsvogelplant

De Strelitzia nicolai houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een lichte plek in huis, maar niet direct op de vensterbank. Ook is het belangrijk dat de plant op een warme plek staat. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 25 graden.

 

De paradijsvogelplant heeft niet veel water nodig. Geef de plant eens per week water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is beter om te weinig water te geven dan te veel.

 

Als de Strelitzia nicolai te groot wordt, kun je de plant snoeien. Knip de oude bladeren weg en laat de jonge bladeren zitten. Zo kan de plant weer nieuwe bladeren aanmaken.

 

Eventuele problemen

Als je de Strelitzia nicolai goed verzorgt, zal de plant weinig problemen hebben. Toch zijn er een aantal problemen die kunnen voorkomen. Zo kan de plant bruin worden. Dit kan duiden op te veel water of te weinig licht.

 

Als de plant geen nieuwe bladeren aanmaakt, kan dit duiden op te weinig voedingsstoffen. Bemest de plant dan met speciale plantenmest voor tropische planten.

 

Soms kan de paradijsvogelplant last hebben van spint of wolluis. Bestrijd deze beestjes dan met een biologisch bestrijdingsmiddel.

 

Een tropische uitstraling

Als je zoekt naar een kamerplant met een tropische uitstraling, is de Strelitzia nicolai dus de perfecte keuze. Wil je zelf deze tropische kamerplant aanschaffen? Neem dan een kijkje bij My Palmshop!

https://www.mypalmshop.nl