Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het efficiënt gebruiken van verzendzakken!

 

Wanneer je regelmatig pakketjes verstuurt in verzendzakken, wil je dit natuurlijk wel op een zo efficiënt mogelijke manier doen. Maar waar moet je dan allemaal op letten? In deze blog geven we je 6 tips hoe je zo efficiënt mogelijk je producten in verzendzakken verstuurd! 

 

  1. Kies de juiste maat

Zorg ervoor dat je de juiste maat verzendzak kiest voor je producten. Een te grote zak kan onnodige ruimte in beslag nemen en mogelijk extra verzendkosten met zich meebrengen. Neem de tijd om de afmeting van je producten te meten en kies een verzendzak die goed past. 

 

  1. Gebruik beschermende materialen

Verstuur je breekbare of kwetsbare producten? Dan is het handig om beschermende materialen toe te voegen aan de verzendzak. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjesplastic of opvulmateriaal. De extra bescherming helpt tegen schokken en stoten tijdens transport en minimaliseert het risico op beschadiging. 

 

  1. Houdt rekening met het gewicht

Denk goed na over het gewicht van de producten die je in een verzendzak wilt versturen. Wanneer een product te zwaar is, is er een kans dat de verzendzak uitrekt of zelfs scheurt. Probeer dus voornamelijk lichte producten in een verzendzak te versturen. 

 

  1. Minimaliseer lucht in de verzendzak

Het is belangrijk om overtollige lucht in de verzendzak te minimaliseren. Dit kun je doen door de verzendzak goed af te sluiten en eventuele lege ruimtes op te vullen met opvulmateriaal. Het verminderen van lucht in de verzendzak helpt niet alleen bij het verlagen van de verzendkosten, maar ook bij het voorkomen van schade door beweging tijdens het transport. 

 

  1. Etiketteer de zak duidelijk

Zorg ervoor dat je de verzendzak duidelijk en correct labelt. Dit doe je door het verzendadres duidelijk in het midden op de verzendzak te plakken. Een duidelijke labeling helpt bij een soepele verzending en minimaliseert het risico op vertragingen of verkeerd geleverde pakketten. 

 

  1. Vrolijk je verzendzakken op

Als je je merkidentiteit wilt versterken, kun je overwegen om een leuk ontwerp op je verzendzakken toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan je eigen logo of bedrijfsnaam. Dit geeft de verzendzakken een professionele uitstraling en helpt bij het creëren van een positieve merk ervaring voor je klanten! 

 

Door deze tips in gedachten te houden, kun je de efficiëntie van het gebruiken van verzendzakken verbeteren. Heb je nog nieuwe verzendzakken nodig? Bij Rotimshop.nl hebben ze een groot assortiment aan verzendzakken met leuke patronen en kleuren en het is zelfs mogelijk om verzendzakken te laten bedrukken met je eigen logo of bedrijfsnaam! Neem snel dus een kijkje op de website van Rotim Verpakkingen voor de leukste verzendverpakkingen.