Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Trend: gouden hanglampen

Waar de kleur goud tot enkele jaren nog een beetje als kitch gezien werd, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Net zoals de kleur koper, komt de kleur goud ook steeds meer terug in het interieur. En dit is niet voor niets, want het verwerken van goudtinten in het interieur is interessant om diverse redenen. Ten eerste geeft goud het interieur een luxe uitstraling, daarnaast is de kleur goud een warme kleur voor een gezellig sfeer en ten derde is de kleur goud lekker opvallend. Geen kleur om in ieder meubelstuk en woonaccessoire in jouw woning terug te laten komen, maar wel een kleur die leuk is om subtiel te verwerken in jouw interieur. 

Gouden hanglampen: van volledig goud tot onopvallend goud
Veel mensen denken bij gouden hanglampen aan hanglampen die volledig in de kleur goud zijn gemaakt, maar het is ook mogelijk om een gouden hanglamp aan te schaffen die wat minder opvallend is. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte hanglamp met gouden tinten als je een wat minder opvallende lamp op wil hangen of hang een hanglamp met een gouden binnenkant op. De lamp trekt niet alle aandacht in het interieur en is dus zeker niet schreeuwerig, maar heeft wel een bijzondere touch voor een unieke uitstraling door de gouden binnenkant van de lampenkap. 

Gouden hanglampen ophangen: in de woonkamer, slaapkamer of hal
Gouden hanglampen kunnen in feite in iedere ruimte van jouw woning opgehangen worden, maar de lampen staan vooral leuk in de woonkamer, in de slaapkamer of in de hal. In de woonkamer zorgt de lamp voor een warme sfeer, in de slaapkamer is de lamp een echte eyecatcher en in de hal valt de lamp meteen op. En zoek je een bijzondere lamp voor boven de eettafel? Dan kun je een of meerdere gouden lampen boven de eettafel ophangen om goede verlichting te combineren met een uniek design. 

Meerdere gouden lampen met elkaar combineren
Omdat goud altijd dezelfde tint heeft, is het gemakkelijk om meerdere gouden lampen met elkaar te combineren. Koop bijvoorbeeld een gouden draad hanglamp, combineer deze met een lamp met zwarte kap en gouden binnenkant en een volledig gouden lamp in de vorm van een bol en hang de lampen bij elkaar op om een unieke lampencombinatie te maken. Door meerdere lampen met elkaar te combineren, wordt het lampenensemble een echte eyecatcher in jouw interieur.

http://www.stijlvolstyling.com/interieur-trends-3-hangverlichting-trends-voor-2016/