Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Ucare

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt prive opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de propere baan te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe hanteer ik mijn capaciteiten optimaal. Een oplossing op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en vrouwen.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met hervormingen in uw baan of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw job- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raadgeving vergezelt u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Kortom, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met jobcheques, een procesverloop brengt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U wilt bevordering maken of omtrent een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Carrière

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Ondernemers

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Loopbaancheques

Met de jobcheques ontvangt u bilijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u tezamen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens bekomt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw ambt- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Terugkom-moment waarbij u gemeenschappelijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange duur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Weerschijnen genomen acties, wisselingen, verbeterpunten.

Ontmoeting met uw carrière begeleider
Uitleg werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen bespreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doeleinden bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Individueel gesprek met uw loopbaan trainer
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobbegeleidingstraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap 2

Heeft u na het jobcoachingtraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u tezamen met uw instructeur welke stappen u voorts kunt nemen.

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Cheque besteld; hoe nu voorts?

 Wat indien ik mijn functie cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de jobcheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Als u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het persoonlijk bijdrage moeiteloos terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Betrekking test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de handige functie voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Als u vragen heeft betreffende uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele omgeving, de geordende systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=deFexWk3ofo

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/wat-heeft-u-als-werkgever-aan-een-carriere-coach/