Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Auto’s en Motoren

Verzekering van je automerk

Rechtstreeks bij de dealer?

Na de nodige vergelijkingen, testritjes en rekensommen beslis je over te gaan tot de aankoop van het laatste nieuwe model Volkswagen. Een trots moment wanneer je je handtekening plaatst onder de aankoopovereenkomst. Natuurlijk dien je nog te beschikken over een gepaste autoverzekering. De verkoper maakt handig gebruik van dit moment om je meteen op de hoogte te brengen van de voordelen van een Volkswagen autoverzekering. Bovendien is het ook praktisch om meteen een verzekering aan te gaan bij dezelfde dealer. Het gaat om een nieuwe, duurdere wagen en dus wordt er handig ingespeeld op de voordelen van een All-risk verzekering. Maar wat is dat precies? En ben je automatisch beter af bij je dealer of loont het de moeite eerst te vergelijken?

 

All-risk autoverzekering 

Een All-risk verzekering auto is de meest uitgebreide vorm van verzekering die je kan aangaan en daarbij meteen de duurste. Toch loont het de moeite, zeker wanneer het een nieuwe wagen betreft, de voordelen van All-risk te kennen. Welke schade precies gedekt wordt, is afhankelijk van je gekozen verzekeraar. Je doet er daarom goed aan eerst een grondig vergelijk te maken. Autoverzekering.nl is zo een website waar je heel makkelijk een overzicht kan verkrijgen van de verschillende formules en maatschappijen onderling. Over het algemeen mag je er van uit gaan dat je met een Allriskverzekering meestal een groot aantal schades aan je eigen voertuig dekt. Dit in tegenstelling tot een WA-autoverzekering, waarbij je alleen de schade van het andere voertuig dekt. Mogelijke schades die binnen deze dekking vallen zijn:

-Diefstal

-Botsing met dieren

-Vandalisme

-Brand en blikseminslag

-Storm, overstroming en andere natuurverschijnselen

 

Wat niet binnen de dekking valt

Hoe uitgebreid je een verzekering ook neemt, er zijn altijd een aantal zaken die niet onder deze dekking zullen vallen. Normale slijtage zal als vanzelfsprekend nooit als schade gezien worden. Ook wanneer je zelf opzettelijk schade aan je wagen toebrengt, zal dit geheel voor eigen rekening zijn. Tot slot zal schade die je als bestuurder veroorzaakt wanneer je onder invloed van alcohol bent evenmin door de verzekering gedekt worden.

 

Grote verschillen

Zoals hierboven reeds werd aangegeven, is de schade die gedekt wordt in een Allriskformule heel uiteenlopend. Alvorens een verzekering af te sluiten kijk je dus best even wat ze elders te bieden hebben.

http://autoverzekering.nl