Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Waarom een bezoek aan de chiropractor nuttig kan zijn

Iedereen die vaak last van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn heeft, kan baat hebben bij chiropractie. Deze pijnklachten kunnen namelijk door bijvoorbeeld een verkeerde houding of een whiplash veroorzaakt zijn en in dergelijke gevallen staat uw wervelkolom in een incorrecte positie. Een chiropractor kan u helpen om uw wervelkolom weer te corrigeren.

 

Chiropractor Bennekom helpt u bij pijnklachten

Chiropractor Bennekom behandelt functiestoornissen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Deze functiestoornissen uiten zich in allerlei lichamelijke klachten, zoals (chronische) rugpijn, nekpijn of hoofdpijn en migraine. Chiropractie betekent letterlijk “met de hand beoefenen”. Dit betekent dus dat u bij een chiropractor zonder medicament of operaties, maar manueel wordt behandeld. Zenuwirritaties en zenuwknellingen worden door een chiropractor dus met de hand opgelost. Het doel van een chiropractie-behandeling is dat er weer onbeperkte informatie-uitwisseling kan plaatsvinden tussen uw hersenen, het zenuwstelsel en de rest van uw lichaam.

 

Wat te verwachten?

Tijdens uw eerste afspraak wordt bekeken of chiropractie inderdaad geschikt is om uw klachten te behandelen. De chiropractor Bennekom zal vragen naar uw algemene gezondheid en de specifieke pijnklachten die u ervaart. Mocht u eventueel ook andere lichamelijke klachten ervaren, dan kunt u dit ook kwijt, want het kan soms zo zijn dat al deze klachten samenhangen met elkaar.

Vervolgens krijgt u een orthopedische en neurologische test om de exacte oorzaken van uw klachten te achterhalen en om te bepalen of chiropractie u kan helpen van deze klachten af te komen. Is dit het geval, dan wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Kan de chiropractor Bennekom u niet helpen, dan wordt u altijd doorgestuurd naar de juiste zorgprofessional die u wellicht wel verder kan helpen. Het kan dus nooit kwaad om langs de chiropractor te gaan als u al langer last heeft van klachten zoals rugpijn of nekpijn!