Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Gezondheid

Waarom je zou moeten kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om hulp te zoeken voor een verslavende middelen- of alcoholverslaving, is de volgende stap te beslissen naar welk afkickcentrum je wilt gaan.  Hoewel er in het hele land behandelingscentra zijn, is elk centrum uniek in zijn leefomgeving, aangeboden therapieën, behandelde soorten verslaving en meer. Patiënten hebben de mogelijkheid om in hun eigen staat behandeld te worden, of kunnen naar een andere staat reizen. Er zijn voors en tegens aan elke beslissing, maar beide bieden hands-on patiëntenzorg en de vrijheid om zonder verslavende middelen te leven. Lees hier alles over kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland.

Mensen wenden zich vaak tot hun verzekeraars om uit te vinden welke faciliteiten worden gedekt door hun voordelen. Veel verzekeringen bieden een veelheid van verschillende behandelingsmogelijkheden. Sommige in-netwerk drug rehabs kan zelfs lokaal; echter, kunnen andere centra zijn een heel eind weg of zelfs buiten de staat. Kosten kunnen sterk variëren op de beslissing om de staat lokale of behandeling te verkennen op een afstand, en kan een goed aandachtspunt bij de besluitvorming.

Het maakt niet uit hoe iemand van plan is om te betalen voor de behandeling-door middel van verzekering, contant geld of staatshulp-het is belangrijk om een faciliteit te vinden die de specifieke verslaving behandelt en de gewenste behandelingsprogramma’s en therapieën biedt, ongeacht waar het zich bevindt.

Voordelen van reizen voor rehab

Soms is reizen naar een nieuwe stad of staat is de meest effectieve optie voor rehab, zoals sommige steden kunnen niet van hoge kwaliteit behandeling opties beschikbaar voor hun bewoners. Degenen die bereid zijn om te reizen voor de behandeling hebben toegang tot honderdduizenden centra in de VS, waardoor ze veel selectiever kunnen zijn bij het kiezen van het beste programma voor hun behoeften.

Reizen voor rehab zet je ook in de mindset van het nemen van een reis naar herstel, zodat je een nieuwe start in ergens nieuw. Voor velen, het zetten van afstand tussen zichzelf en hun triggers helpt verminderen het verlangen om opnieuw te gebruiken. Het hebben van die fysieke scheiding kan hun toewijding aan nuchterheid en hun behandelplan versterken. Een ander voordeel is de blootstelling aan verschillende faciliteiten die unieke behandelingen voor patiënten bieden. Bijvoorbeeld, reizen naar een faciliteit aan de westkust kan bieden meer holistische praktijken die gunstig zijn, het blootstellen van de patiënt aan een nieuwe levensstijl.

In de meeste gevallen is opname in een behandelingscentrum vrijwillig, wat betekent dat de persoon de mogelijkheid heeft om op elk moment te vertrekken als hij dat wil. Door ver van huis te zijn, wordt de verleiding om weg te lopen van de behandeling enigszins afgewend, waardoor de kans groter wordt dat de persoon het programma afmaakt.

Sommige mensen zijn ook bezorgd over de professionele en sociale gevolgen van een verslavingsbehandeling. Velen maken zich zorgen dat als iemand erachter komt dat ze zijn gaan afkicken, ze anders zullen worden bekeken, veroordeeld of zelfs professionele gevolgen zullen ondervinden. Als ze hun manager vertellen dat ze gaan afkicken, zijn ze bang voor de roddels op kantoor en de perceptie die anderen zullen hebben. Om deze reden kan privacy erg belangrijk zijn. Reizen naar een andere stad of staat om af te kicken zal de kans om herkend te worden tijdens de behandeling verminderen. Lees hier meer over AFK.