Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Wat is linkbuilding?

Misschien ben je met het inrichten van jouw marketing wel de term linkbuilding tegengekomen. Wat is linkbuilding eigenlijk dan en hoe werkt het? En, natuurlijk net zo belangrijk: wat levert het op? Wil je dat weten, lees dan verder.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat je ervoor zorgt dat er vanaf andere websites links gaan naar jouw website of webshop. Dus een externe link op de ene website linkt naar jouw website. Misschien dat één linkje nog niet zo snel werkt. Maar als er een bewuste strategie wordt gekozen met meerdere externe links, dan heb je het wel over de meer serieuze linkbuilding.

Hoe werkt het bij marketing bureau Geleen

Bij bijvoorbeeld een marketing bureau in Geleen zorgt men voor linkbuilding. Zij hebben daar een gehele eigen strategie voor, zodat ze hun klanten de optimale linkbuilding kunnen bieden. Dit marketing bureau in Geleen heeft een goede basis van website waarop zij relevante links kunnen plaatsen. Dat is natuurlijk handig bij linkbuilding. Het marketing bureau in Geleen zorgt ervoor dat jouw website hoogwaardige backlinks krijgt.

Wat levert het op?

Google gaat jouw website als meer waardevol zien, als jij hoogwaardige backlinks hebt. Wat heb je daaraan? Heel wat: het zorgt er namelijk voor dat je met specifieke zoektermen hoger in Google komt. En, hoger in Google betekent normaal gesproken, meer bezoeker op jouw website of webshop. Kortom dat levert geld op.

Als je bijvoorbeeld ervan uitgaat dat 3% van de webshop bezoekers ook daadwerkelijk iets verkoopt is het aantal webshop bezoekers dus van groot belang. Ook bij een website is dit van belang. Lever je bijvoorbeeld diensten? Dan kan een verhoging van het aantal websitebezoekers betekenen dat er meer mogelijke aanvragen komen voor offertes. Dat is natuurlijk ook nog afhankelijk van hoe de website is ingericht. Het is namelijk ook een vak apart om een website op conversie in te richten.

Linkbuilding levert het meest op als je dit als onderdeel toepast met andere strategieën om jouw website hoger in Google te krijgen. Wil je dus serieus hoger in Google komen? Dan is het verstandig om een marketing bureau in te schakelen. Zo heb je een optimale start.

https://web-wings.nl/