Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Tuin en buitenleven

Welke accuboormachine kiezen?

Een accuboormachine (ook wel accuschroefboormachine genoemd) is snoerloos waardoor je alle vrijheid hebt om te klussen zonder gedoe met kabels. Een accuboormachine gebruik je om te schroeven en boren in verschillende materialen zoals hout, metaal en tegels. Maar welke accuboormachine past het beste bij jou? Welk merk moet je kiezen en waarop moet je allemaal letten?

 

Een accuboormachine wordt naast voor schroefwerk ook gebruikt voor het boren in hout, gips, metaal en kunststof. Welke accuboormachine het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal zaken

 

Het voltage van het apparaat

Het voltage is het eerste waar je naar zal moeten kijken. De accu die in de boor zit zal zorgen voor een bepaald mate van spanning. Je raadt het al, deze spanning heeft voltage. Het is voor de lichtere werkzaamheden niet nodig om een boormachine te vinden met het meest hoog mogelijke voltage. Dit kan zelfs averechts werken, als je namelijk een boor alleen maar nodig hebt voor kleine gaten dan zullen de krachtige boren in de meeste gevallen net iets te heftig zijn.

 

Versnellingen, toerental en de koppel

We zien bij de meeste boormachines een tweetal versnellingen. De versnelling met het lage toerental in combinatie met een hoge koppel is geschikt voor het schroefwerk, het hoge toerentaal in combinatie met een lage koppel is daarentegen weer bedoelt voor het boren. Het is aan te raden om altijd te gaan voor een accuboormachine die beide versnellingen heeft, op deze manier heb je namelijk een apparaat in handen wat je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Gereedschap Expert snapt dat het nog niet zo makkelijk is om de juiste accuboormachine te kiezen en heeft een goede blog geschreven over de beste accuboormachine.

https://www.gereedschap-expert.nl/