Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Drie gevaren over cryptocurrency’s die je moet weten

Drie gevaren over cryptocurrency’s die je moet weten

 

Laten we hier voorop stellen dat cryptocurrency’s een zeer gunstig alternatief zijn voor online betalingen. Je kunt er snel geld mee overmaken, de crypto’s zijn via Bitvavo.com voor euro’s te kopen en de transacties zijn veilig. Je hoeft geen gevoelige informatie door te geven, je geld blijft niet hangen bij de bank en je betalingen zijn anoniem. Er wordt wel eens beweerd dat cryptocurrency’s de munten van de toekomst zijn en dit is heel goed mogelijk. Ze zullen dan wel de volgende hindernissen moeten overwinnen.

    1. Geen steun van de overheid

Op dit moment hebben crypto’s nog geen steun van de overheid. Het geld wordt beheerd door de eigenaren en deze zijn hier ook zelf verantwoordelijk voor. Als je crypto’s kwijtraakt, je wallet wordt gehackt of de valuta gaat failliet, dan ben je niet verzekerd en ben je in de meeste gevallen je geld kwijt.

    1. Je transacties zijn niet terug te draaien

Om dezelfde reden zijn de transacties die je doet niet terug te draaien. Heb jij je crypto’s naar een verkeerd adres overgemaakt, dan ben je dit geld kwijt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je crypto’s en de transacties die je ermee uitvoert en een verzekering bestaat dus niet. En omdat de transacties anoniem zijn, zijn ze ook niet meer naar jou terug te leiden. De enige manier waarop je je geld kunt redden is door de ontvanger te vragen de transactie af te slaan of de crypto’s terug te storten.

    1. De koers is erg wisselvallig

De waarde van cryptocurrency’s verandert met het uur. Het ene moment kan het hoog zijn en het andere moment kan het enorm dalen. Er is nooit een garantie dat de waarde weer omhoog zal gaan en het is goed mogelijk dat je geld verliest. Crypto koersen zijn 24 uur per dag te volegen. Tegelijkertijd is het daarom ook goed mogelijk dat je geld verdient, en veel. Cryptocurrency’s zijn de munteenheden van de toekomst als de financiële instanties en overheden ze gaan steunen, als ze verzekerd zouden worden en als de koers stabiliseert.

https://bitvavo.com