Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Wereld post dag? Post jij een kaartje in mijn brievenbus?

Aan bijna elke dag van het jaar is tegenwoordig wel een thema of evenement gekoppeld. Zo ook aan deze dag! Het is vandaag 9 oktober en deze dag wordt er jaarlijks de wereld post dag georganiseerd. Dit komt omdat er op 9 oktober 1874 in het Zwitserse Bern de Universal Postal Union werd opgericht. Sinds de oprichting van Wereld Post Dag worden er jaarlijks over de hele wereld evenementen georganiseerd. Het doel van de wereld post dag is om de kwaliteit van de post en pakketbezorging te verhogen. Veel mensen gebruiken deze dag om wat extra aandacht te besteden aan het verzenden van kaartjes naar vrienden en familie. Verras je oma als ze morgen haar brievenbus opent of verras je ouders eens met een mooi kaartje in de brievenbus. Zo’n onverwachts kaartje is toch altijd leuk om te ontvangen in deze hectische tijd.

Naast wereld post dag staat 9 oktober voor nóg een aantal bijzonderheden. Zo is het vandaag ook nationale krokkettendag! Dit is ontstaan doordat op deze dag journalist Johannes van Dam is geboren. Deze journalist was een ongelooflijke liefhebber van krokketten. Ter nagedachtenis is toen deze dag gebombardeerd als nationale krokkettendag! Leuk, want veel mensen houden wel van een kroketje. Het blijkt zelfs dat we gemiddeld wel zo’n 25 kroketjes in een jaar eten.

9 oktober is echt een populaire feestdag hoor want naast dat we vandaag brieven gaan versturen en kroketten gaan eten, is het vandaag ook nationale bokbierdag. Hiervoor moet je in Zutphen zijn. Hier vindt vandaag de twintigste editie van bokbierdag plaats. Jaarlijks komen hier heel veel mensen op af. Het evenement draait niet alleen maar om bier. Er zijn ook veel mooi oldtimers te bewonderen. Verder schijnen er leuke bierwagens te rijden. Echt een aanrader dus.

Zoals je kunt lezen is negen oktober echt een fantastische dag die gevierd moét worden! Wij wensen je alvast veel plezier!