Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Aanbiedingen

Barbecueën doe je met name voor de gezelligheid

Wat is er nou fijner dan in je eigen achtertuin genieten van een mooie na-zomerdag. Vooruit, ik kan wel iets verzinnen dat nog net iets fijner en gezelliger is. Dat is namelijk genieten van die zelfde mooie na-zomerdag met een biertje in de hand aan de barbecue. Ik ga in deze blog uitleggen wat er nou zo leuk is aan barbecueën en waar je aan moet denken bij het barbecueën.

Zorg ervoor dat alles in huis is

Het belangrijkste aan barbecue is de voorbereiding. Zorg dat er genoeg vlees in huis is van goede kwaliteit. Verder moet je ervoor zorgen dat er verse ingrediënten in huis zijn om het vlees te bereiden. Verder moeten er genoeg briketten zijn als je geen elektrische barbecue hebt. Eén keer hadden we toevallig niet voldoende vlees. Door het vlees online te bestellen bij Beimer hebben we dat probleem toch nog op weten te lossen.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Bereidt het vlees ook ruim van tevoren. Neem de tijd met barbecueën. Het hoeft allemaal niet snel. Barbecueën staat voor lekker genieten in de tuin met een biertje in de hand. Ondertussen bijkletsen met de vrienden en vriendinnen. En het vlees blijft wel lekker door grillen. Wees daar dan ook niet te gehaast in.

Probeer een iets nieuws

Probeer ook eens een stuk vlees dat je nog nooit in op de grill hebt gegooid. Barbecueën kan heel veilig met het standaard vlees en groente dat je altijd gebruikt. En dat is begrijpelijk, want als het lekker is, waarom dan iets anders proberen. Maar, het leuke aan nieuwe recepten uitproberen is dat het je nieuwsgierig maakt en stiekem is het ook spannend om een stukje vlees te proeven dat je nog nooit eerder hebt geproefd.  Zelf heb ik weinig ervaring met barbecueën. Ik ben iemand die er altijd bijstaat terwijl één van mijn vrienden altijd het braden van het vlees voor zijn rekening neemt.

Favoriete gerechten

Maar wat zijn eigenlijk de favoriete gerechten van Nederlanders om op de barbecue te gooien? Steaks en spareribs doen het altijd goed op de barbecue. Ook verschillende soorten spiesje zie eigenlijk altijd wel terug op de barbecue. Verder wordt er ook vaak vis en garnalen op de barbecue gegooid.

Gezelligheid staat voorop

Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat de er op de grill ligt. Het gaat om de gezelligheid die ontstaat tijdens het barbecueën. Dat is voor mij vooral wat barbecueën onbetaalbaar maakt.